Ballade i Venstre: Hvordan kan du være så hjerteløs, Inger?

Tidligere minister Britta Schall Holberg langer nu også kraftigt ud efter Inger Støjbergs kurs i statsborgerskabssag

Inger Støjberg. (Foto: Jens Dresling)
Inger Støjberg. (Foto: Jens Dresling)

Midt i den heftige debat om flygtningekrisen i Europa, får den interne ballade i Venstre får nu et ekstra nøk op.

Det sker oven på udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ønske om at gå imod et flertal i Folketinget, der vil skænke 2.500 mennesker statsborgerskab - noget de allerede var blevet stillet i udsigt i et brev fra Justitsministeriet.

I et indlæg i Jyllands-Posten med titlen 'Tak til Leif Mikkelsen' undrer den tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg sig kraftigt over Støjbergs opsigtsvækkende og stærkt kritiserede kurs i sagen:

Her er Støjbergs 'skræmme-annonce' til flygtninge

LA vil tvinge regeringen i mindretal i sag om statsborgerskab

'Ét er det rent ordensmæssige: At mennesker kan regne med det, som regeringer og forvaltninger skriver til dem. Noget andet er: Hvordan kan ministeren dog få den idé?' skriver Britta Schall Holberg i debatindlægget, hvor hun også angriber Inger Støjbergs menneskelige egenskaber:

'Hvordan vil hun være bekendt rent menneskeligt at skrotte den oplevelse, som de mennesker, der har modtaget brevene, har siddet med, da de åbnede brevet? Hvordan kan man dog være så hjerteløs?'

Ikke den første

Schall Holberg er ikke den første, der har kritiseret Inger Støjberg i den aktuelle sag. Både Europaparlamentariker Jens Rohde og tidligere integrationsminister Brithe Rønn Hornbech har været ude med riven mod Støjberg.

Sidstnævnte mener, at det skrider mod al sædvane og god skik i Folketinget.

'For mig hører det ingen steder hjemme. Det kan man ikke tillade sig. Det er stillet dem i udsigt, og derfor skal man bare se at få den sag gjort færdig i Folketinget,” sagde lød det forleden fra Birthe Rønn Hornbech til Politiken.

Støjberg valgte i sidste uge at bøje sig i sagen, da Folketingets indfødsretsudvalg igen anbefalede at tildele de 2.500 statsborgerskab.

Støjberg bøjer nakken i statsborgerskabs-sag

Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere indlægget fra Bitta Schall Holberg.