Annonce:
Annonce:

Ballade i Venstre: Jeg går solo, men jeg er ikke bange

Martin Geertsen (V) er imod, at Radio24syv skal rykkes ud af København. Det får ham til at kritisere det medieforlig, som hans eget parti har været med til at indgå

Martin Geertsen (i midten) ses her til Folketingets afslutningsdebat. Han sidder sammen med Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet og Mads Fuglede fra Venstre. Foto: Jens Dresling
Martin Geertsen (i midten) ses her til Folketingets afslutningsdebat. Han sidder sammen med Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet og Mads Fuglede fra Venstre. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Regeringen har i samarbejde med Dansk Folkeparti indgået et medieforlig, hvor halvdelen af Radio24syv skal flyttes vest for Storebælt.

'Det er jeg simpelthen imod. Punktum.'

Sådan skriver Venstres københavnske folketingsmedlem Martin Geertsen på sin Twitter-profil.

Han er langt fra begejstret for at tvangsflytte folks arbejdspladser til den modsatte ende af landet.

Venstre-politikeren forklarer til Ekstra Bladet, at han godt er klar over, at han står lidt alene med sin holdning. Hans parti har været med til at indgå forliget, og derved været med til at træffe beslutningen om, at Radio24syv skal udflyttes.

- Jeg ved godt, at der ikke er andre fra Venstre, som kritiserer aftalen. Jeg står ved, at jeg går solo på min holdning, men jeg er ikke bange for at stå alene. Det hele er i synk med, hvad jeg sagde tidligere på året, forklarer ligestillingsordføreren.

Annonce:

Politikeren, der kom tilbage til Folketinget efter partifælle Søren Pinds exit i maj, har hele tiden været imod, at Dansk Folkeparti ville rykke radiokanalen til Jylland.

- Jeg har sådan set hele tiden ment, at det var en dårlig idé. Det mente jeg allerede, da røster tidligere på året talte om at flytte Radio24syv. Der sagde jeg, at det var en mærkelig måde at lave udbud på, og derfor er det her en videreførelse af, hvad jeg hele tiden har sagt.

Nu vil Martin Geertsen tage sagen op til drøftelse i Venstres folketingsgruppe.

Københavner-baskning
Martin Geertsen har ikke problemer med de andre delelementer i medieforliget. Hans problem er udflytningen af radioen fra København er blevet en del af forhandlinger, og det udbud som kanalen er en del af. Derved har den tidligere borgmester og regionsrådsmedlem i København grebet den stafet, som hans forgænger Søren Pind gav videre, nemlig kampen for København på Christiansborg.

Annonce:

- Jeg synes det er vildt, at man er begyndt at lægge geografiske kriterier oven i pris og kvalitet. Det lugter af, at nogen har haft interesse i at baske hovedstaden oveni hovedet. Der synes jeg er vigtigt, at der kommer en markering af, at vi er nogen, som ikke bryder os om det.

Radio24syvs direktør: - Jeg vælger at se det positive i det

- Rent politisk, så burde vi kære os mere over hovedstaden. Umiddelbart troede jeg også, at vi var kommet over det der med, at mest muligt skal rykkes ud af København, siger Martin Geertsen.

Ifølge politikeren, så kæmpede de to forhandlere fra Venstre, Britt Bager og Mads Fuglede med næb og kløer for, at Radio24syv ikke skulle ende med at blive flyttet ud af København. Men i sidste ende blev det til, at 50 procent alligevel skal rykke til Jylland om halvandet år.

Han skal nok blive glad
Venstres medieordfører Mads Fuglede siger køligt om Martin Geertsens udmelding:

- Jeg tror han bliver glad for aftalen, når han har får den læst i sin helhed.

Søren Pind, der forlod dansk politik tidligere på foråret, har liket Martin Geertsens tweet.

Det står der i aftalen:

- Når den gældende tilladelse til Radio24syv på FM4 udløber ved udgangen af oktober 2019, genudbydes FM4.

- Kanalen udbydes med et årligt offentligt tilskud på 94,8 mio. kr. i 2019, 92,4 mio. kr. i 2020, 89,6 mio. kr. i 2021, 86,7 mio. kr. i 2022 og 83,9 mio. kr. i 2023 med adgang til brugerbetaling for podcast mv. samt krav om dækning af hele landet. Der tages stilling til adgang til reklameindtægter i forbindelse med udbuddet af kanalen, og på baggrund af beslutningen tager aftalepartierne stilling til den samlede økonomi for kanalen. Hovedsædet skal placeres vest for Storebælt. Der etableres studiefaciliteter vest for Storebælt. Udgangspunktet er, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere, inkl. Side 6 freelancemedarbejdere (omregnet til årsværk), samt alle administrative medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

- Der stilles krav om mindst 18 timers nyproduktion i døgnet. Der skal være lempeligere programkrav end tilfældet er i dag, f.eks. i forhold til krav om programindhold, sendetidspunkter, genudsendelser mv.

- De nærmere programkrav og vilkår vil blive fastsat i en udbudsbekendtgørelse efter aftale med partierne bag medieaftalen.

Kilde: Kulturministeriet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: