Ballade i Venstre: Kristian Jensen langer ud efter partifælle

Venstres næstformand forstår ikke sin partifælles brøl på Facebook. Kristian Jensen mener, at han bare kunne have fulgt med

Eyvind Vesselbo er næppe i kridthuset i Løkke-lejren efter sit opsigtsvækkende opslag på Facebook (Foto: Jens Dresling)
Eyvind Vesselbo er næppe i kridthuset i Løkke-lejren efter sit opsigtsvækkende opslag på Facebook (Foto: Jens Dresling)

Intern splittelse i løbet af en valgkamp er aldrig godt ny.

Alligevel valgte Venstre-koryfæ og tidligere socialordfører for partiet, Eyvind Vesselbo, lørdag morgen at kræve svar på Venstres politik. og ligesom Helle Thorning-Schmidt og resten af rød stue, har han sat spørgsmåltegn Løkkes mærkesag. Nulvæksten.

I en Facebook-profil skriver den rutinerede Venstre-mand følgende:

Men der skulle ikke gå lang tid, før han nu bliver sat på plads af næstformand, Kristian Jensen.

Hvad mener du om Eyvind Vesselbos Facebook-opslag?

- Jamen, Eyvind kunne have fået alle de svar, han ville, hvis han var dukket op på gruppemøderne det sidste halve år. Ligesom regeringen vil vi effektivisere det offentlige og finde 12 milliarder frem til 2020.

- Samtidig vil vi omprioritere asylpolitik og sænke udviklingsbistanden, så vi har 16 milliarder til blandt andet de ældre og sygehusene, siger Kristian Jensen til Ekstra Bladet.

Eyvind Vesselbo er næppe i kridthuset i Løkke-lejren efter sit opsigtsvækkende opslag på Facebook (Foto: Jens Dresling) Dansk politik V-koryfæ sætter spørgsmålstegn ved Løkkes mærkesag

Eyvind Vesselbo påpeger, at det vil få konsekvenser for blandt andre de ældre, sygehusene og børnene. Har han ikke en pointe?

- Nej, igen tager han fejl. Vi har netop fået Finansministeren til at regne ud, hvad presset fra de mange nye ældre kommer til at koste.

- Bjarne Corydon har selv fundet frem til, at vi skal bruge 16 milliarder kroner, og i stedet for at gøre den offentlige sektor større, så vil vi spare andre steder. Nemlig på asylområdet og udviklingsbistanden, siger Kristian Jensen.

Astrid Krag mener, at der er kommet yderligere pres på Løkke nu. Burde han ikke give nogle klare svar?

- Jeg tror, at hun har haft lidt for travlt med at hænge valgplakater op. Hun har i hvert fald ikke set vores pressemøde, hvor vi fremlægger det her, siger Kristian Jensen

Corydon: Venstre bruger pengene flere gange
Kristian Jensen påpeger, at Venstre allerede har fremlagt et regnestykke, der viser, at et udgiftsstop ikke vil gå udover hverken de ældre, børnene eller de syge.

En besparelse på asylpolitikken og udviklingsbistanden skal sørge for, at vi stadig kan opretholde samme niveau, som tidligere

Men den køber Bjarne Corydon ikke.

- Det er sådan med penge, at de kun kan bruges én gang. Venstre har allerede brugt pengene op blandt andet boligjobordningen, så det hænger ikke sammen. Det hænger simpelthen ikke sammen.

- Det er matematik på indskolingsniveau, at du ikke kan bruge pengene to gange, så jeg mener, at det er en alvorlig sag for Venstre, siger Bjarne Corydon til Ekstra Bladet.

Samtidig lovpriser finansministeren Eyvind Vesselbos ærlighed.

- Vi kender alle sammen eksempler på, at partifæller kan være uenige. Men Eyvind Vesselbo kritiserer jo selve skelettet ved Venstre økonomiske politik. Jeg har tit været uenig med Eyvind Vesselbo, men jeg sætter pris på en tidligere socialordfører med hjertet på rette sted, siger Bjarne Corydon til Ekstra Bladet. 

På mandag afholder Ekstra Bladet stort debatdøgn. Følg os på Snapchat, hvor vi fra 08.00 til 23.00 præsenterer valgstof på en helt ny og underholdende måde.

Hør Venstres Martin Geertsen forklare hvor vigtig nulvækst er for partiet herunder:

299 kommentarer
Vis kommentarer