Annonce:
Annonce:

Ballade i Venstre: Partifæller i protest mod Carl Holst

Flere Venstre-folk har her til aften stemt blankt i protest mod, at Carl Holst bliver opstillet til Folketinget

Tilbage i 2015 modtog Holst Ekstra Bladets Nytårstorsk
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere forsvarsminister Carl Holst skaber ballade internt i Venstre.

Her til aften skulle der stemmes om Holsts folketingetskandidatur i hans kreds, Esbjerg Omegn. Og det gik slet ikke gnidningsfrit: 12 ud af 37 partifæller valgte nemlig at stemme blankt i protest mod Venstre-profilens opstilling.

Det skriver JydskeVestkysten.

Formanden for Venstre i Esbjerg Omegn, Jens Vind Petersen, bekræfter i en sms til Ekstra Bladet, at 'lidt færre end 1/3' af Venstre-folkene stemte blankt ved afstemningen.

Den lokale Venstre-formand vælger dog at fokusere på det flertal, der stod bag den tidligere ministers folketingskandidatur:

'Jeg er glad for, at et stort flertal af medlemmerne i Esbjerg Omegn har genvalgt Carl Holst som folketingskandidat. Carl har været en stærk repræsentant for Sydjylland og har vist, at han kan levere politiske resultater.'

Annonce:

Har ikke opført sig ordentligt
Kredsformandens glæde blev imidlertid ikke delt af alle i selskabet.

JydskeVestkysten beskriver, at mødet knap var begyndt, før flere medlemmer rejste sig og kritiserede kredsbestyrelsen for 'at have siddet på hænderne'

De mente ikke, at Carl Holst efter flere negative sager var den rette kandidat, og flere opfordrede de fremmødte V-folk til at stemme blankt i protest.

Et af Venstre-medlemmerne sagde bl.a. ifølge JyskeVestkysten:

- Han blev politianmeldt af et regionsråd. Det bliver man ikke bare for ingenting. Det er udtryk for, at man ikke har opført sig ordentligt. Vi kan ikke tåle flere sager i Venstre.

Politianmeldt
Carl Holsts person var genstand for megen tumult, da det kom frem, at en kommunikationsansat i Region Syddanmark havde ført valgkamp for ham.

Det fik i november 2015 regionsrådet i Syddanmark til at anmeldte den tidligere formand til politiet for ulovlig brug er regionens penge. Regionsrådet stemte for en anmeldelse med 40 ud af 41 stemmer.

Annonce:

Det skete blandt andet på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen, der erklærede Holst brug af en regionsansat til sin personlige valgkamp i 2015 for ulovlig.

For nylig besluttede Rigsadvokaten dog, at der ikke skulle rejses straffesag om stillingsmisbrug og mandatsvig mod Carl Holst.

- Efterforskningen har påvist, at personer ansat i regionen ganske vist har udført kampagnearbejde for Carl Holst, der vedrørte hans opstilling til Folketinget, men der er ikke grundlag for at rejse en straffesag mod den tidligere regionsrådsformand, lød det fra statsadvokat Jens Røn.

Carl Holst undgår straffesag for mandatsvig

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Carl Holst til modstanden mod hans folketingskandidatur.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: