Ballet er åbnet: Flere penge til ferien på vej

Regeringen er på trapperne med en såkaldt sommerpakke med penge til danskerne - Enhedslisten og SF har allerede givet deres bud på, hvem der skal have de kontante gaver

Mette Frederiksen har annonceret, at danskerne skal have en 'sommerpakke'. Foto: Jonas Olufson
Mette Frederiksen har annonceret, at danskerne skal have en 'sommerpakke'. Foto: Jonas Olufson
Følg Politik

Danskerne kan se frem til en sommerpakke, så den kommende ferie bliver lidt sjovere.

Regeringen er i disse dage ved lægge sig fast på, hvordan den mener, pakken skal strikkes sammen, så der kan blive sat ekstra skub i økonomien oven på coronakrisen. Under alle omstændigheder er der lagt op til, at der er penge på vej til danskernes konti.

Allerede fredag i sidste uge annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at sommerpakken var på trapperne.

- I næste uge vil regeringen arrangere en sommerpakke, som kan understøtte noget aktivitet her hen over sommeren, sagde statsministeren på det pressemøde, hvor hun annoncerede, at grænserne ville åbne for nordmænd, tyskere og islændinge.

Her bemærkede hun samtidig, at mange danskere kommer til at holde ferie herhjemme.

- Det giver forhåbentlig flere mennesker en mulighed for at udforske vores eget dejlige land og til at lægge nogle penge i de lokale forretninger, på de lokale hoteller og på museerne i kunst- og kulturverdenen og dermed give en hånd til de restauranter og til den del af kulturlivet og andre dele af vores samfund, som har haft et rigtigt svært forår, sagde Mette Frederiksen.

Helikopter-penge
Statsministerens forudsigelse om, at regeringens sommerpakke vil komme i denne uge, ser umiddelbart ikke ud til at holde stik. Men den kan meget vel blive præsenteret i begyndelsen af næste uge. 

Regeringen holder stadig kortene tæt ind til kroppen om, hvordan denne sommerpakke konkret skal se ud. Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er såkaldte 'helikopter-penge' en del af overvejelserne. Med andre ord en check fra staten, som bliver delt ud til en større gruppe danskere.

Denne model har både Enhedslisten og SF allerede foreslået.

Enhedslisten mener, at alle udeboende voksne med en månedlig indkomst før skat på op til ca. 32.000 kr. skal have en skattefri sommercheck på 10.000 kr.

SF vil udskrive en ekstra børnecheck her til sommer til en værdi af 3,7 milliarder kroner. Det vil betyde mellem 3000 og 4500 pr. barn.

Feriepenge i spil
Det er også en mulighed, at danskernes indefrosne feriepenge bliver bragt i spil. Siden september sidste år er et beløb svarende til 12,5 procent af danskernes ferieberettigede løn blevet indefrosset.

Egentlig skulle disse midler først udbetales ved folkepensionsalderen, men flere partier på Christiansborg har foreslået, at pengene i stedet bliver udbetalt nu og her. Også denne model indgår - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - i regeringens overvejelser.

Det figurerer sandsynligvis på din lønseddel, hvor mange feriepenge du præcist har optjent indtil videre. Alternativt kan du få en idé om det ved at benytte beregneren herunder.  

Få udbetalt dine feriepenge: Nu rykker det nærmere

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind