Balstyrisk Messerschmidt banket på plads

Dansk Folkeparti ville ikke nedlægge DR, fastslår ordfører. Det krævede Morten Messerschmidt ellers mandag aften på Twitter

Morten Messerschmidt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Morten Messerschmidt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

'Nej.'

Det er ikke Dansk Folkepartis politik at nedlægge Danmarks Radio.

Det fastslår partiets medieordfører, Pernille Bendixen, på en sms til Ekstra Bladet, efter at Morten Messerschmidt 4. maj krævede public service-mastodonten nedlagt.

'Jeg er enig i Mortens kritik af DR ift 4.maj-transmissionen. Vi nedlægger jo ikke DR, men jeg kan godt forstå han bliver vred over dækningen, som er meget ensidig. Det er desværre ikke første gang,' tilføjer hun.

Under DR's markering af 75-året for Danmarks befrielse mandag aften slap Messerschmidt ellers en skriftlig energi-udladning løs på Twitter.

#neeeeeeej: Messerschmidts mange hashtags

Messerschmidts mange bredsider mod DR på Twitter i aftes, affødte en løbende strøm af såkaldte hahstags. Her er et udpluk:

#neeeeeeej

#kulturradikalepak

#stooooopjerselv

#sværmeriske

#tåber

#kulturløse

#IerIKKEDanmarksradio

#ulve

#handskerneerkastet

'Nedlæg Danmarks Radio. Jeg orker ikke mere. Slut. Færdig', lød det blandt andet fra DF's topfigur, der også mente, at DR tog 'kvælertag på en befrielsesaften.'

Også den efterfølgende TV Avisen fik Messerschmidts skrivekløe at føle, fordi udsendelsen startede med en nyhed om flyselskabet Norwegian.

Medvirkede selv
Det formildede ikke Messerschmidt, at han faktisk selv optrådte i DR's befrielses-markering - nemlig som sanger i fællesskab med andre politikere på 'I Danmark er jeg født'.

'Hvor er DR bare rædselsfuldt. Først PH's hads-ode til ægteskabet (Poul Henningsens 'Man binder os på mund og hånd', red.). Så en politisk svirper om minoriteter. Og derpå skal vi kraftedeme høre på kommunisten Klaus Rifbjerg,' skrev Messerschmidt.

Det er ikke første gang, at topfigurer i Dansk Folkeparti kræver kontante ændringer i DR, når de har set noget i fjernsynet.

I januar krævede næstformand Søren Espersen en navngiven vært fra programmet 'Deadline' fyret efter et interview. Espersen ville også tage sagen op med kulturministeren.

DR: 'Dejligt han så med'
Hos Danmarks Radio glæder man sig over, at Messerschmidts nærmest liveblog-agtige anmeldelser af aftenfladen trods alt blev hængende ved skærmen gennem flere udsendelser.

'Generelt er Morten Messerschmidt jo kendt som en ivrig seer og energisk kritiker af DR's indhold, og i aftes så vi det i fuldt flor,' skriver kommunikationschef i DR Lasse Bastkjær Jensen i en sms til Ekstra Bladet.

'Dejligt, at han trods utilfredsheden så med i en rum tid. Jeg synes altid, at det er lutrende med en slagfærdig debat om DR's programmer,' skriver han og fortsætter:

'Dog tyder kommentarsporet på hans egen profil på, at flertallet er uenige med ham denne gang.'

DR og befrielsen