Banket på plads af sine egne

Offentlig ydmygelse. Konservative undsiger Rasmus Jarlov, og afviser at bruge eventuelt sparede lønkroner i forbindelse med en storkonflikt på skattelettelser

Rasmus Jarlov må æde en offentlig irettesættelse. Foto: René Schütze
Rasmus Jarlov må æde en offentlig irettesættelse. Foto: René Schütze

Fem minutter før statsministeren indtog talerstolen i Folketingssalen tidligere i dag, skrev finansordfører Rasmus Jarlov (K) på Twitter, at sparede lønkroner fra en eventuel konflikt bør gå til skattelettelser.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil dog øremærke dem til velfærd, hvis ikke arbejdsgiver og arbejdstager bliver enige om løn- og arbejdsforhold inden deadline, lød det fra talerstolen.

Og det vil De Konservative alligevel også, for Rasmus Jarlov var lidt for hurtigt ude. Det skriver partiet nu på Twitter.

- Dette var en lidt for hurtig personlig holdning fra Rasmus Jarlov. De Konservative støtter selvfølgelig Løkkes velfærdspulje, lyder det fra regeringspartiet.

LA står fast
- Vores kamp for skattelettelser er meget vigtig - men skal ikke blandes sammen med overenskomstforhandlingerne.

Staten vurderes at spare 250 millioner kroner i løn til offentligansatte for hver dag konflikten måtte løbe.

Liberal Alliances Joachim B. Olsen fastholder, at partiet ønsker at bruge eventuelle sparede lønkroner på skattelettelser.

Dermed er regeringen i åben strid om brugen af de mange penge.

- Borgerne har betalt skat mod at modtage offentlig service. Når man ikke modtager den vare, man har betalt for, så bør man naturligvis få sine penge tilbage, siger finansordfører Joachim B. Olsen (LA) ifølge DR.

Imens er statsminister Lars Løkke Rasmussen begyndt at indstille sig på, at der kan komme en storkonflikt, som kan lamme det danske samfund, hvis ikke arbejdstagere og arbejdsgivere bliver enige om løn- og arbejdsforhold.

Ønsker ikke konflikt
Det siger han under Folketingets Spørgetime tirsdag, hvor han endnu engang slår fast, at regeringen ikke vil bruge den kvarte milliard kroner, som staten dagligt sparer på lønkroner, på skattelettelser.

- Nogen forsøger at skabe den myte, at regeringen ønsker en konflikt, fordi det skaber nogle penge.

- Jeg siger det, fordi der ikke skal være nogen myter og misforståelser, og jeg vil gerne udtrykke det synspunkt, at vi grundlæggende helst vil bruge pengene på de opgaver, de er afsat til.

- Vi har ikke og har aldrig haft den ambition at spare en bøjet femøre på den konflikt, siger statsministeren.

Forhandlingerne om de offentlige overenskomster foregår i øjeblikket i Forligsinstitutionen.

De statslige forhandlere er tilsyneladende ikke blevet varslet om nye møder.

Forligsmanden har allerede udskudt en eventuel konflikt to uger. Dermed kan der tidligst udbryde strejke den 22. april og lockout den 28. april.

212 kommentarer
Vis kommentarer