Annonce:
Annonce:

Barfoed får ben til 400.000 kroner

Den tidligere formand for Konservative Lars Barfoed skal kombinere jobbet som direktør i lobbyist-firma med posten som formand i statens energiforsynings-selskab

Lars Barfoed kan godt håndtere både at være direktør i en stor lobbyvirksomhed og bestyrelsesformand for statens energiselskab, forklarer han. Foto: Ritzau/Rasmus Flindt Pedersen.
Lars Barfoed kan godt håndtere både at være direktør i en stor lobbyvirksomhed og bestyrelsesformand for statens energiselskab, forklarer han. Foto: Ritzau/Rasmus Flindt Pedersen.
Annonce:
Følg Politik

Regeringen har gang i svingdøren for de politiske udnævnelser.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har i dag udpeget den tidligere konservative formand - og nuværende direktør i lobbyfirmaet Primetime -  Lars Barfoed til bestyrelsesformand for den statslige virksomhed Energinet.dk.

Ifølge selskabets seneste årsrapport får formanden et årligt honorar på 400.000 kroner, mens de menige bestyrelsesmedlemmer får 125.000 kroner årligt.

Lars Barfoed afløser Venstres tidligere folketingsmedlem Kim Andersen som formand.

Kim Andersen har nemlig trukket sig, fordi VLAK-regeringen har givet ham en mere attraktiv politisk udpeget post som generalkonsul i Flensborg.

Annonce:

Lars Barfoed sagde farvel til politik i 2015, men beholdt det politiske ben som statsrevisor indtil 1. oktober sidste år. Han er i dag associeret partner og direktør for Public Affairs i kommunikationsfirmaet Primetime. Public Affairs betyder politisk interesse-varetagelse og kaldes ofte lobbyisme.

Lars Barfoed oplyser, at han glæder sig til posten i Energinet.dk, og at han fortsætter som direktør i Primetime.

- I har tilsyneladende et energiselskab som kunde i Primetime. Kan der ikke opstå interessekonflikter?

- I det omfang der vil være kunder med berøring til energiområdet, så vil det ikke være kunder, som jeg har noget med at gøre. Så der vil ikke være interessesammenfald.

- Jeg kan se på hjemmesiden, at Primetime har Syd Energi (SE koncernen) som kunde?

- Jeg har i hvert fald ikke noget med Syd Energi at gøre. Jeg tror nok, at de har været kunde. Jeg ved ikke, om de er det på nuværende tidspunkt. De har i hvert fald ikke berøring med noget, som jeg har med at gøre. Det er en helt klar aftale, at hvis der er nogle kunder, som har berøring med det, som jeg skal lave i Energinet.dk, så er der vandtætte skotter mellem mig og den aktivitet.

Annonce:

Lars Barfoeds forgænger i Energinet.dk fik 400.000 kroner om året i honorar for formandsposten. Barfoed kender dog ikke det præcise beløb.

- Men det er i den størrelsesorden. Det er en meget stor virksomhed, siger han.

- Du kan godt klare at være direktør for Public Affairs i Primetime og være bestyrelsesformand i Energinet.dk ved siden af?

- Det er en bestyrelsesformandspost, som kræver meget arbejde, fordi det er en stor virksomhed. Men det er samtidig ikke en stilling, hvor man er ansat. Det er et hverv, man typisk varetager ved siden af det, man ellers laver. Sådan er det med bestyrelsesarbejde. Der er mange andre direktører i erhvervslivet, som har bestyrelsesposter i andre virksomheder. Så man kan også have en bestyrelsespost i en anden virksomhed samtidig med, at man er direktør i Primetime, forklarer Lars Barfoed. 

Energinet.dk blev dannet i 2005 og har ansvaret for danskernes forsyningssikkerhed for el og gas.

Annonce:

Lars Barfoed er uddannet jurist og har tidligere været direktør i Finansrådet. Derudover er han tidligere medlem af Folketinget, minister og formand for Det Konservative Folkeparti.

Artiklen er opdateret. I den første udgave stod med erhvervsdatabasen BIQ som kilde, at Lars Barfoed var statsrevisor indtil februar i år. Ifølge Folketingets hjemmeside stoppede han som statsrevisior 1. oktober 2016.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: