Behandling af Troels Lund-næse udskydes

Udvalget for forretningsorden udskyder beslutningen om en næse til den tidligere skatteminister en uge.

Troels Lund Poulsen (V) må vente yderligere en uge på beslutningen om, hvorvidt han skal have en anmærkning for sin håndtering af sagen om Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand skatteforhold.

Det står klart, efter at Folketingets Udvalg for Forretningsorden har udskudt behandlingen af sagen til næste onsdag, efter at den har været drøftet på et møde onsdag formiddag.

Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten har i en fælles erklæring indstillet ministeren til en såkaldt næse, men de borgerlige partier har ikke kunnet tilslutte sig udlægningen af sagen.

Derfor får oppositionen nu en uge til at udarbejde en selvstændig erklæring.

- De skal have mulighed for at give en udtalelse, ligesom vi har gjort, siger Leif Lahn Jensen (S), som er formand for Underudvalget for Udvalget for Forretningsorden.

De røde partier mener, at Troels Lund Poulsen skal have en politisk anmærkning for at overtræde sin tavshedspligt og afgive forkerte oplysninger til den kommission, der har undersøgt skattesagen,

Venstre gruppenæstformand, Hans Christian Schmidt, kalder mødet for "et af de mest pinlige, jeg har været med til".

- Når man læser den her sag (Skattesagskommissionens beretning, red.), så står det lysende klart, at der ikke er noget at komme efter, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer