Annonce:
Annonce:

Beregner: Så dyrt bliver det for dig

Hvis Enhedslisten får deres vilje, kan en almindelig bilejer se frem til en markant dyrere benzinregning

Pernille Skipper. Foto: Jens Dresling
Pernille Skipper. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Fortæl os din mening. Hvordan vil hævede brændstofpriser ramme dig? Send os din holdning til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Tjek, hvor meget dyrere bilkørsel vil blive for dig med Enhedslistens udspil nederst i artiklen

69 øre per liter.

Så meget dyrere vil Enhedslisten med frontfigur Pernille Skipper gøre benzinen i Danmark.

Afgiftsstigningen på benzin er sammen med dyrere flyrejser og billigere el-biler nogle af kardinalpunkterne i Enhedslistens 78 punkter lange klimaudspil, som partiet lancerer onsdag.

Annonce:

- Tiden er løbet fra målsætninger og fine tanker. Nu skal vi nå målene. Derfor har vi sat os for at være de første med en fuldt gennemregnet plan, der rent faktisk peger på, hvad der skal ske for at opfylde Danmarks forpligtelser i Paris-aftalen. Vi hopper ikke nogen sektorer over og udskyder ikke svære beslutninger til kommissioner, siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper om udspillet.

Skipper vil straffe bilisterne: Så meget dyrere bliver benzin

- Alt for mange forslag i klimadebatten sender regningen til de forkerte. Og rigtig mange mennesker, som har en lav indkomst føler sig utrygge. De betalte for finanskrisen med ringere velfærd, de skal ikke også betale for den grønne omstilling. Alle skal bidrage, men dem der har mest og forurener mest, skal bidrage mest. Derfor sender vi i vores plan alle indtægter fra forbrugsafgifter tilbage til dem med lav- og mellemindkomster, siger Pernille Skipper.

I beregneren herunder kan du indtaste dit årlige kørselsniveau, samt hvad din bil kører på literen. Udregningen vil så vise, hvor meget dyrere kørsel bliver for dig set over et år.

En gennemsnitsdansker kører ifølge DTU's transportvaneundersøgelse i gennemsnit 21,2 km. pr dag til og fra arbejde set over et år. I alt kører en dansker ifølge undersøgelsen 17.000 kilometer om året til både arbejde, fritid og ferier.

Ifølge FDM er det svært at angive en gennemsnitlig benzinøkonomi for danske biler. Men et totalt gennemsnit ligger i nærheden af de 15 km/l.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: