Bertel: Anker kendte slet ikke til spin

Kirkeminister Bertel Haarder giver ikke meget for spindoktorer på dagen for Anker Jørgensens bisættelse

Kirke- og kulturminister Bertel Haarder (V) mindedes en svunden tid i dansk politik, da han i dag ankom til Grundtvigs Kirke i København for at deltage i tidligere statsminister Anker Jørgensens bisættelse.

Den 71-årige Venstre-veteran giver nemlig ikke meget for den moderne fokus på kommunikation og strømlinet pressebetjening hos staben i de politiske partier. Og havde Anker Jørgensen stadig været politiker i dagens politiske Danmark, ville han ikke have brudt sig om spin-manien, sagde Bertel Haarder ved ankomsten til kirken.

Københavns overborgmester Frank Jensen med sin kone. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Frank J: Anker er fra dengang statsministeren stod i telefonbogen

Poul Schlüter og Anker Jørgensen her fotograferet sammen. (Foto: Ole Lind) Dansk politik Statsministre udebliver: Derfor er Schlüter og Fogh ikke med til Ankers bisættelse

Anker Jørgensen og Frank Jensen. (Foto: Peter Hove Olesen) Dansk politik Se listen: Politiske legender til Ankers sidste farvel

- Jeg har selv valgt at komme, for jeg er en af dem, der kan huske ham. Jeg har ovenikøbet rejst lidt sammen med ham, sagde Bertel Haarder til Ekstra Bladet før gudstjenesten.

- Du har aldrig selv været begejstret for spindoktorer. Anker havde slet ingen. Hvad er det for en arv, som han giver videre?

- Nej, det kendte han ikke noget til. Men det gjorde Schlüter jo heller ikke.

- Hvad tror du, han ville have sagt til det? Hvad var hans holdning til den måde, dansk politik har udviklet sig på de sidste 10-20 år med masser af spinfolk?

- Nu er han død, jeg vil ikke prøve at udlægge, hvad han har ment. Jeg vil gætte på, at han ligesom Schlüter syntes, at der er for meget, der er blevet udspekuleret. Fremfor at være lige ud af posen. Han var selv lige ud af posen; det prøver jeg også at være.

- Han var først og fremmest ligefrem og ærlig. Det man kalder autentisk. Og det blev han ved med at være, sagde Bertel Haarder også om Anker Jørgensen.

Anker Jørgensen sov stille ind på sit plejehjem i Valby 20. marts. Efter dagens bisættelsen vil der være gravøl på det gamle fagforeningshus VEGA på Vesterbro kl. 15.00. Klokken 18.00 vil der være en offentlig mindehøjtidelighed på Christiansborg Slotsplads med taler og musikalske indslag

24 kommentarer
Vis kommentarer