Bertel beder om hjælp: Drilles med røde pølser

Kulturminister Bertel Haarder (V) drilles med sin nye Danmarkskanon, og nu søger han hjælp fra satirisk radiovært

Når man spørger folket, så sker det fra tid til anden, at dybets satiriske side kommer op til overfladen.

Det skete for nyligt i Storbritannien, hvor et polarskib ifølge folket skulle hedde Boaty McBoatface.

I dag har kulturminister Bertel Haarder (V) så også spurgt folket angående en ny Danmarkskanon, og denne gang er der også gået ged i den.

Ministeren har med seriøs mine spurgt, 'hvilke samfundsværdier, traditioner eller bevægelser, der har formet os', og som skal med ind i fremtidens Danmark'.

Bertel Haarder mener ikke, at han får seriøse svar fra folket, så han har spurgt om hjælp fra den fiktive person og radiovært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, der er hovedperson i Radio24syvs 'Den Korte Radioavis'.

'Der er nogen, der driller og foreslår røde pølser, X-factor og drukkultur og den slags. Jeg kender dit udblik og nationale sindelag. Kan du ikke hjælpe mig med dine forslag til kanonen? spørger Bertel Haarder

Fra i dag kan hele befolkningen via sociale medier og sitet danmarkskanon.dk komme med forslag til Danmarkskanonen.

- Jeg håber, rigtig mange vil stille forslag og sådan være med til at skabe Danmarkskanonen. Det er vigtigt, at vi er bevidste om vores kulturelle identitet, fordi den fortæller, hvem vi er, hvorfor vi lever, som vi gør, og hvorfor der er værdier, vi ikke kan gå på kompromis med, siger Bertel Haarder i en pressemeddelse.

- Vi svigter vores børn, hvis de ikke kender til de kulturelle lag, der har formet os. Og vi svigter også dem, som kommer til os udefra, ved ikke at være kulturelt tydelige.

Du kan komme med dit bud til en Danmarkskanon her.

Det er muligt at komme med forslag indtil oktober, hvorefter udvælgelsen går i gang. Det ender med en afstemning, hvor det er op til danskerne at finde frem til indholdet i den nye Danmarkskanon, der afsløres til december.

nationen Desværre er Kirsten Birgit ikke bare den perfekte kvinde

1 af 2 
2 af 2 
32 kommentarer
Vis kommentarer