Bertel: Et mirakel, at jeg hørte Løkke ringe

Bertel Haarder havde tydeligvis ikke regnet med at blive ringet op og tilbudt posten som kultur- og kirkeminister

Bertel Haarder. (Foto: Stig Bjørn Hansen).
Bertel Haarder. (Foto: Stig Bjørn Hansen).

Han var heldigvis ikke i teatret med konen.

Men det var alligevel nærmest et tilfælde, at Bertel Haarder kunne svare sin telefon, da Lars Løkke Rasmussen ringede ham op for at tilbyde posten som kultur- og kirkeminister til den 70-årige politiske veteran. Dermed blev han med en sen opringning trukket ud af spillet om formandsposten i Folketinget.

- Jeg var rent ud sagt til fest i går. Og det var et mirakel, at jeg overhovedet hørte telefonen, siger Bertel Haarder til TV2.

Bertel Haarder er Folketingets længst siddende medlem og har været minister af flere omgange siden 1980'erne. Han har ifølge kilder i både Venstre og Dansk Folkeparti arbejdet på at bruge sin plads i Folketingets præsidium til at blive formand for Folketinget.

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Gik til valg på nulvækst: Det offentlige forbrug vokser

(Foto: Jens Dresling) Dansk politik Se navnene: Her er hele Løkkes ministerhold

Lars Løkke overrasker på flere poster. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Her er Løkkes største overraskelser

Den mulighed har skabt vrede helt ind i Dansk Folkepartis ledelse, der mener Pia Kjærsgaard bør indtage stolen som formand grundet partiets valg som det største i blå blok.

Og statsministeren har nu undgået problemer med sit parlamentariske grundlag efter udnævnelsen af Bertel Haarder som minister. Noget, der altså tilsyneladende overraskede veteranen selv.

At Bertel Haarder skal være kultur- og kirkeminister betyder, at der nu er åbent for, hvem der skal være formand for Folketinget. Løkke bebudede dog allerede tidligere på dagen, at han står bag Pia Kjærsgaard som formandsbud.

Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard ved Kjærsgaards 30-års jubilæum. (Foto: Dansk politik Løkke: Pia vil være en fornem Folketings-formand

Hverken Liberal Alliance eller de konservative har dog officielt valgt at stå bag Kjærsgaard endnu.

Her præsenterer Lars Løkke Rasmussen sin nye regering.

53 kommentarer
Vis kommentarer