Bertelsen om Mølbak: En fej kujon

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, gik nærmest sms-amok, ville nikke en skalle til medierne og krævede, at forskere skulle forsvare regeringens beslutning om at aflive alle mink

Barbara Bertelsen bombarderede Sundhedsministeriets Per Okkels. Mest med skideballer og sjældent ros. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Barbara Bertelsen bombarderede Sundhedsministeriets Per Okkels. Mest med skideballer og sjældent ros. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Endnu en bunke ophidsede og vrede sms’er fra Statsministeriets omstridte departementschef, Barbara Bertelsen, blev i går fremlagt i Minkkommissionen.

Under torsdagens afhøringen af tidligere departementschef i Sundhedsministeriet, Per Okkels, kom det frem, at Mette Frederiksens iltre topchef bestemt ikke var tilfreds med SSI’s faglige direktør, Kåre Mølbak, dagen efter pressemødet, hvor det blev meldt ud, at alle mink skulle aflives.

Og det gjorde hun tydeligt sin kollega i Sundhedsministeriet opmærksom på med et aggressivt ordvalg i et utal af sms’er, hvor hun både ville nikke skaller og brugte versaler, når hun skrev FUCK!!!

’Er sgu virkelig ikke i orden over for Mette, det han gør ... Når regeringen træffer den eneste beslutning, der skal træffes på hans anbefaling, er han totalt fej kujon, som ikke vil tage del i ansvaret. Og han har én gang set, hvilken reel fare det udgør for statsministeren. Simpelthen så skuffende,’ skriver hun blandt andet 5. november om eftermiddagen.

Under afhøringen af Per Okkels fremgik det altså, at Barbara Bertelsen nærmest spammede ham med tonsvis af – ofte vrede – sms’er. Afsendt med få sekunders mellemrum.

Bertelsen ville tilsyneladende have Kåre Mølbak til at gå længere end blot at referere til den risikovurdering, som SSI har lavet. Hun vil have Mølbak til at sige, at det var SSI’s anbefaling at aflive alle mink.

Taler for sig selv
Ekstra Bladet har været i kontakt med Kåre Mølbak, der ikke har meget at sige til Barbara Bertelsens sms.

– Jeg har ikke nogen kommentarer til det. Det taler nærmest for sig selv, lyder det.

Under afhøringen i kommissionen blev Per Okkels bedt om at forholde sig til Barbara Bertelsens krasse betegnelse af Mølbak.:

– Jeg synes ikke, Kåre var en totalt fej kujon, understregede Per Okkels.

Røvhuller
Barbara Bertelsen var tydeligvis bange for, at regeringen ville ’tabe’ på mink-udrydningen, hvis ikke SSI og andre forskere ville stå på mål for regeringens beslutning og tiltag.

Eksempelvis skrev Bertelsen til Per Okkels, at hun ’har også lyst til at nikke medierne en skalle’.

Okkels svarede: ’Røvhuller’.

– Jeg fik mange af dem (sms’er). Der skulle ikke meget medieomtale til, før Statsministeriets så det som et kæmpe problem, forklarede Per Okkels om korrespondancerne.

De nye vilde sms’er kommer i forlængelse af de meget omtalte beskeder, som Barbara Bertelsen sendte til departementschefen i Fødevareministeriet, da det var kommet frem, at der ikke var lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet. Her skrev hun blandt andet ’hvornår lægger I jer ned og ruller jer’ med henvisning til at daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) skulle påtage sig ansvaret for skandalen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde