Annonce:
Annonce:

Besked til Poul Madsen: Gå ind i politik!

NYDANMARK: Venstres Marcus Knuth giver ikke det store for de nye råd fra Poul Madsen og Özlem Cekic til integrationen, som han kalder hippieagtige snupstagsløsninger. Han er dog enig i ét punkt. Alternativet er mest positiv, men har også kritikpunkter

Hvad skal der til før at integration lykkes? Poul Madsen og Ritt Bjerregaard taler her om problemerne (Producer: Martin Lorentsen)
Annonce:
Følg Politik

Fællesspisninger på finansloven og penge for at flytte ud af ghetto.

Sådan lyder to konkrete bud på en bedre integration hertillands.

Som et led i kampagnen NYDANMARK lancerer Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i fællesskab med debattør og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic fem gode råd til vores politikere.

Det er deres bud på, hvordan politikerne giver integrationen bedre luft under vingerne.

5 integrationsråd til politikerne fra Poul Madsen og Özlem Cekic

1. Afsæt penge til iværksætter-kurser

Mange nydanskere kender ikke reglerne godt nok til at kunne starte egen virksomhed - trods gode idéer. Der skal afsættes penge til iværksætter-coaches.

2. Giv tilskud til folk, der flytter ud af ghettoer

Det skal være billigere for etnisk danske studerende, ældre og børnefamilier at bo i udsatte boligområder, samtidig med at borgere med minoritetsbaggrund skal tilbydes økonomisk udflytningshjælp.

3. Giv penge til fællesspisninger

- Hvor der er mad, er der fred, påpeger Özlem Cekic, der vil afsættes penge på finansloven til fællesspisninger, hvor vi kan møde hinanden på tværs af kulturelle og etniske skel.

4. Gratis fritidsklub

Alle nyankomne skal meldes ind i en fritidsklub betalt af staten de første to år.

5. Skolerne bestemmer, og piger og drenge er lige

Danske regler gælder på alle danske skoler. Piger og drenge er ligestillede. Det er op til skolerne at forvalte hvordan.

Men hvad siger politikerne til indsparket?

Det får vi to bud på, når to af Christiansborgs stemmer i integrationsdebatten - integrationsordførerne Marcus Knuth (V) og Josephine Fock (Alternativet) - reagerer på de fem råd.

I dagens leder i Ekstra Bladet fortæller Poul Madsen om baggrunden for de fem råd til politikerne.

'Politikerne må også stige ned fra babelstårnet', skriver han bl.a.

Annonce:

1. Afsæt penge til iværksætter-kurser

Marcus Knuth (MK):

- Vi har vendt hele integrationsprocessen på hovedet. En lang række programmer gør, at vi er gået fra én ud af fem flygtninge efter tre år er i arbejde til over en tredjedel nu er i arbejde. Så det er fint forslag, men hvis Poul Madsen har så mange fine forslag, så burde han selv stille op og gå ind i politik.

Josephine Fock (JF):

- Det synes jeg, er en rigtig god idé. Jeg har også selv forslået mikrolån til nydanskere, fordi de har svært ved at låne penge i banken, fordi ikke kan stille en stor sikkerhed.

2. Giv tilskud til folk, der flytter ud af ghettoer

MK: - Vores ghettoplan ser på alt, herunder at man ikke kan flytte ind i en ghetto. Det nu en gang det letteste. I yderste konsekvens river vi ghettoerne ned. Så tilskud til at folk flytter ud, jo det er meget fint, men måske skulle Poul Madsen læse hele ghettoplanen, som er noget mere omfattende.

Annonce:

- Men hvis der venter folk en check for at forlade ghetto vil det vel fungere som en gulerod?

- Der synes jeg, man skal gå lidt dybere. Vores fokus er at få folk i arbejde. Og dermed ud af ghettoen, fordi de tjener deres egne penge. Så tror jeg ikke en check vil gøre en forskel.

JF: - Alle vil helt sikkert gerne ud af de udsatte boligområder, så hvis vi kan hæve ydelserne, så de kan bo andre steder, så synes jeg, det er en rigtig god idé. Vi skal også gøre mere for at beholde de ressourcestærke beboere i boligområderne.

3. Giv penge til fællesspisninger

MK: - Fællesspisninger? Det har jeg svært ved at se. Jeg vil hellere se fælles arbejde end fællesspisning. Jeg har svært ved at se, hvad det vil løse.

- Det lyder lidt hippieagtigt.

JF: - Der er heldigvis rigtig mange ildsjæle, som arrangerer fællesspisninger, så jeg ved ikke lige om penge på finansloven egentlig vil gøre det mere attraktivt. Det tror jeg faktisk ikke.

Annonce:

4. Gratis fritidsklub

MK: - Jeg ser nærmere, at man skal have et job og opføre sig ordentligt. Fritidsklubber, det frivillige Danmark og forenings-Danmark bidrager allerede rigtig meget til integrationen. Men jeg synes ikke det er statens opgave at melede folk ind i klubber, hvor du risikerer, vi hælder pengene ud af vinduet, hvis folk ikke dukker op. Forenings-Danmark virker af den årsag, at dem som deltager, gerne selv vil.

JF: - Rigtig mange kommuner, bl.a. Aarhus, giver penge, så unge kan komme i fritidsforeninger. Så de steder, hvor man ikke allerede går det, så er det en god idé.

5. Skolerne bestemmer, og piger og drenge er lige

Annonce:

MK: - Det råd er jeg som det eneste helt enig i. Jeg vil så sige, at sådan er det allerede, fordi den danske folkeskolelov bygger på frihed, lighed og demokrati. Så vi fokuserer allerede på ligestillingen og ligeværd. Det synes jeg, at der er rigtig mange skoler, der ikke er gode nok til at håndhæve. De tillader alt for meget socialkontrol fra muslimske miljøer, hvor piger ikke må have en kæreste. Og slet ikke en dansk kæreste. Der skal vi slå meget hårdere ned.

- De andre råd er sådan lidt nogle hippieagtige snuptagsløsninger.

JF. - Det er jeg helt enig i. Det er rigtig vigtigt, at skolerne lærer vores børn om ligestilling og demokratiske rettigheder. Det er en forpligtigelse for alle skoler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: