Annonce:
Annonce:

Beskidt magtkamp: Her er fløjene i DF

Knivene sidder løst, og der flyder ondt blod i Dansk Folkeparti op mod valget af ny formand. Se fløjene her

Henriksen møder modstand i sin kamp mod Kofod og Messerschmidts kandidatur. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Henriksen møder modstand i sin kamp mod Kofod og Messerschmidts kandidatur. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er delt i to lejre, og det er ikke kønt, det, som foregår i partiet for tiden.

Sådan lyder det fra DF's tidligere næstformand Søren Espersen på Facebook med henvisning til formandsopgøret, der udspiller sig i disse dage.

Han kalder Morten Messerschmidt og Martin Henriksen de to favoritter i kandidatfeltet på i alt fire personer, der rækker ud efter Kristian Thulesen Dahls formandspost.

- 23. januar vælges en ny formand for Dansk Folkeparti. Optakten til valget har været uværdig og fortjener hurtig glemsel.

- De to favoritkandidater, Morten og Martin, kender jeg vældig godt - såvel som politiske kammerater - dygtige er de! - som privat, skægge, hyggelige, bramfrie! Og jeg holder personligt utrolig meget af dem begge.

- Men stemme skal jeg jo 23. januar, og omend nogen i mit parti gerne vil nedtone det - så har der nu i DF dannet sig to lejre, skriver Espersen.

Annonce:

Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen er de to øvrige kandidater.

Men især Messerschmidt - den nuværende næstformand - og Henriksen, som tidligere var partiets fremtrædende udlændinge- og integrationsordfører, har gjort sig mest bemærket den seneste tid.

DF's fløje i magtkampen

 

Team Messerschmidt

Morten Messerschmidt, næstformand

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi to (Messerschmidt og Peter Kofod, red.) er dem blandt de nuværende medlemmer, som bedst kan sikre, at vi igen bliver et stort, velfungerende og indflydelsesrigt parti, siger han til Berlingske.

 

Team Messerschmidt

Peter Kofod, medlem af EU-Parlamentet

-  Morten vil blive en fantastisk formand. Kig på hans cv – danmarksrekord i personlige stemmer, fantastisk EU-ordfører, god næstformand. Jeg tror, at vi med os to sammen kan bringe ro og stabilitet tilbage i partiet, siger han til Berlingske.

 

Team Messerschmidt

Pia Kjærsgaard, partistifter og tidligere formand

- Blandt kandidaterne er Morten Messerschmidt absolut bedst egnet. Han er velbegavet, uhyre flittig, godt inde i vores politik, utrolig venlig over for folk, og han er præsentabel, hvilket også betyder noget for en formand, siger hun til Berlingske.

 

Team Messerschmidt

René Christensen, finansordfører

- Når der er tre, så skal man jo vælge, og der er jeg slet ikke i tviv. Jeg kommer til at stemme på Morten Messerschmidt, og det vil jeg også opfordre andre til at gøre, siger han til Berlingske.

 

 

Team Messerschmidt

Dennis Flydtkjær, skatteordfører

- Jeg støtter op om Morten Messerschmidt som formand og Peter Kofod som næstformand. Der er brug for en ny retning for Dansk Folkeparti, og jeg kan fuldt ud bakke op om de to, skriver han på Facebook.

 

Team Messerschmidt

Mette Hjermind Dencker, forbrugerordfører

- Mortens projekt er uselvisk, og det er sådan en formand, vi skal have. Det handler om, hvordan vi kan redde partiet som helhed. Det handler ikke om, at Morten død og pine vil gennemtrumfe at være formand, siger hun til Avisen Danmark.

 

Team Messerschmidt

Alex Ahrendsen, boligordfører

- Jeg har kendt ham, siden han var 19 år. For mig er han den perfekte kandidat. Dermed ikke sagt, at han er det perfekte menneske. Men hvem gider have en leder uden fejl? Jeg er derfor fuld af fortrøstning for fremtiden, skriver han i Jyllands-Posten.

 

Team Messerschmidt

Gitte Simoni, byrådsmedlem Roskilde Kommune, regionsrådsmedlem Sjælland

- Jeg kender Merete (Dea Larsen, red.) efter at have siddet i byrådet med hende i otte år, og på den baggrund kan jeg konkludere, at jeg støtter Morten Messerschmidt som ny formand, siger hun til Berlingske.

 

Team Messerschmidt

René Danielsson, byrådsmedlem Bornholm

- P.t. er der ét makkerpar (Messerschmidt og Kofod, red.), som har vist, at de har nosser nok til at tage Dansk Folkeparti det næste skridt. Har man andre tanker, må man komme ud af busken i stedet for bare at sidde og råbe, siger han til Ekstra Bladet

 

Team Messerschmidt

Tobias Weische, formand for Dansk Folkeparti Ungdom

- Han (Morten Messerschmidt, red.) er en sindssygt dygtig politiker. Nok den dygtigste, vi har i Dansk Folkeparti, siger han til TV 2

 

Team Messerschmidt

Kim Christiansen, tidligere trafikordfører, og Pia Adelsteen, tidligere EU-ordfører

- Både Pia og jeg bakker op om Morten Messerschmidt og står som stiller for ham. Konstellationen med Peter Kofod, som er et indlysende politisk talent, er rigtig godt tænkt, siger Kim Christiansen til Ekstra Bladet.

 

 

Team Messerschmidt

Christian Langballe, tidligere indfødsretsordfører

'Dansk Folkeparti skal genrejses som Danmarks nationale parti. Derfor anbefaler jeg Morten Messerschmidt som formand,' skriver han på Facebook.

 

Team Henriksen

Martin Henriksen, byrådsmedlem Stevns Kommune

- Jeg kan ikke understrege nok, at hvis ikke Dansk Folkeparti helt skal forsvinde, så skal vi igen til at være det parti, der tør gå forrest og sige det, som ingen andre tør sige, især i forhold til integrationsproblemerne, siger han til Ekstra Bladet.

 

Team Henriksen

Marie Krarup, integrationsordfører

- Jeg har nogle uenigheder med Martin Henriksen. Men jeg ved, at han er en person, man kan stole på og tale med. Han et ordentligt menneske, der ikke giver sig ud for at være mere, end han er. Jeg tror, at Martin kan blive en god formand for Dansk Folkeparti, skriver hun på Facebook.

 

Team Henriksen

Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører

- Martin Henriksen har en indstilling til udlændinge og det danske arbejdsmarked, som stemmer overens med de holdninger, jeg har, siger han til Berlingske.

 

Team Henriksen

Erik Høgh-Sørensen, byrådsmedlem Hjørring Kommune

I første omgang pegede han på sig selv, men nu har han trukket sig.

- Jeg er efter samtaler i dag med Martin Henriksen og Merete Dea Larsen nået til den konklusion, at jeg vil stemme på Martin Henriksen ved formandsvalget. Jeg understreger samtidig det vigtige i, at gode DF’ere træffer deres egne valg, uanset hvem de stemmer på.

 

Team Henriksen

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører

Har meldt ud, at han peger på Martin Henriksen som partiets næste formand. Det siger han tirsdag eftermiddag til DR.

- Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder. Han er den, der har den største erfaring i folketingsarbejdet, siger han.

 

Team Dea Larsen

Merete Dea Larsen, byrådsmedlem Roskilde Kommune

- Jeg har ikke siddet på Christiansborg det seneste lange stykke tid, og jeg tror, at det er godt at få en person ind, som ikke har været en del af de åbenlyse uenigheder, der har været, siger hun til Berlingske.

 

Team Dea Larsen

Liselotte Blixt, sundhedsordfører og psykiatriordfører

- Måske havde tingene set anderledes ud, hvis Morten Messerschmidt var kommet med et andet projekt end at stikke knive i ryggen på andre DF'ere.

- Jeg kan ikke lide det og har ikke lyst til at være en del af det, for det er ikke ordentligt. Morten Messerschmidt har i nogen tid forsøgt at vælte vores formand, og det håber jeg ikke, at han bliver belønnet for, siger Liselott Blixt til sn.dk.

DF skal have ny formand, fordi Thulesen Dahl har valgt at gå af efter partiets dårlige kommunalvalg i november sidste år. En ny formand vælges 23. januar på et ekstraordinært årsmøde.

Kristian Thulesen Dahl forventer ikke at sige, hvem han peger på som næste DF-formand.

- Umiddelbart er det ikke min plan, siger den afgående formand, efter at flere og flere fra folketingsgruppen de seneste dage har givet deres mening til kende, siger han til Ritzau.

Skrider i protest mod Messerschmidt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: