Annonce:
Annonce:

- Beslutningen om hans fremtid skal komme fra ledelsen

Jon Stephensens opstillingskreds efterspørger beslutning fra partitoppen

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) var ikke meget for at snakke om de mange møgsager, hans partikollega Jon Stephensen fra Moderaterne er havnet i, efter han blev fyret som teaterdirektør på Aveny-T. For nylig har Børsen afsløret, at Stephensen tørrede sin Airbnb-regning af på det statsstøttede teater – selvom han selv ejede en række ejendomme i København. Men ministeren ved ingenting om sagen

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) var ikke meget for at snakke om de mange møgsager, hans partikollega Jon Stephensen fra Moderaterne er havnet i, efter han blev fyret som teaterdirektør på Aveny-T.
Annonce:
Følg Politik

Sagen om Jon Stephensens (M) forhistorie på teatret Aveny-T vokser time for time.

Og kuturordførerens opstillingskreds i Moderaterne efterspørger nu en beslutning fra partitoppen om politikerens fremtid.

Det sker, efter senest TV 2 har offentliggjort massiv kritik fra en lang række kilder i teaterverdenen af Stephensens ledelsesstil, temperament og beslutninger, før han sidste år blev fyret og siden bortvist fra Aveny-T.

- Der er mange historier, der florerer, og hverken du eller jeg har været til stede. Men hvis det forholder sig sådan, så er det – både som moderat og som menneske – en måde at opføre sig på, som man må lægge afstand til, lød det tirsdag fra Katja Piecko, der er kasserer for Moderaterne i Københavns Storkreds.

Annonce:

Beslutning om fremtid
Over for Ekstra Bladet vil Katja Piecko onsdag ikke gå yderligere i detaljer med, hvad man skal lægge i udtalelserne, men siger:

- Vi er kommet med det, vi er kommet med i går. Nu har vi sagt, hvad vi har at sige.

- Det må være mere fra en mere central side, at beslutningen om hans fremtid skal komme.

Dermed er presset lagt på gruppeformand Henrik Frandsen og i sidste ende partistifter Lars Løkke Rasmussen, der indtil videre har bakket sin kulturordfører fuldt op i en række tweets og udtalelser om sagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jon Stephensen er kommet på dybere og dybere vand i sagen om Aveny-T. Nu begynder det politiske bagland også at pippe. Foto: Valdemar Ren
Jon Stephensen er kommet på dybere og dybere vand i sagen om Aveny-T. Nu begynder det politiske bagland også at pippe. Foto: Valdemar Ren
 

Nye sager
Tirsdag tog sagen om den stormombruste teatermand en ny drejning.

Flere personer i teaterbranchen stillede sig frem i TV 2 og fortalte om deres oplevelser med folketingsmedlemmet.

Allesammen sager, der ikke var synderligt flatterende.

En af personerne er Kimmie Liv Sennova. Hun er skuespiller og spillede i 2020 en hovedrolle på Aveny-T, hvor Jon Stephensen dengang var chef. Hun sagde god for at lade sig fotografere nøgen til pressemateriale og plakater, hvilket ifølge hende blev starten på et grænseoverskridende forløb.

Flere møgsager på vej: Jon Stephensen reagerer

Mette Frederiksen åbnede i sidste uge for et endnu større forsvarsbudget, end det der blev besluttet for et år siden. Det vil koste op mod 28 milliarder kroner yderligere. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: