Besøger Danmark: Hun vil skabe europæisk super-højrefløj

Marine Le Pen er på charmeoffensiv på Christiansborg

Hør noget af det, som Le Pen havde at sige på pressemødet her. Video: Ritzau

Den franske højrefløjsprofil Marine Le Pen har indtaget Christiansborg.

Her besøger lederen af det tidligere Front National, der sidste år skiftede navn til Rassemblement National, Søren Espersens formand for Udenrigspolitisk Nævn, Søren Espersen.

Ved et kort pressemøde sammen med Søren Espersen fortalte Le Pen, at kampen mod indvandring i EU fortsætter ufortrødent:

- Vi er i et historisk øjeblik i Europa. Vi kan fortsætte med massiv indvandring, og vi kan tabe vores frihed. Eller vi kan føre en radikalt anderledes politik. Det er en stor bevægelse, som vi kan starte, siger Marine Le Pen.

Se også: Hun besøger Danmark

Le Pens besøg kommer blandt andet som led i Marine Le Pens bestræbelser på at skabe en ny EU-skeptisk super-højrefløjsgruppe i Europa-Parlamentet.

Se også: Professor: Ny EU-alliance skaber bekymring om fake news

Dansk Folkeparti er i forbindelse med det kommende EP-valg i alliance med Rassemblement National.

Gruppen er grundlagt af det italienske højrefløjsparti Lega. Medlemmerne af gruppen, der hedder EAPN, er alle skarpt indvandrings- og EU-kritiske. Gruppen tæller også Østrigs Frihedsparti, Finlands 'De Sande Finner' og Vlaams Belang fra Beligen samt ikke mindst Alternative Für Deutschland fra Tyrskland.

Adspurgt, om hun vil indlemme den ungarske statschef Viktor Orbans kontroversielle parti Videsz i en ny super-højrefløj, svarer Marine Le Pen i dag på Christiansborg:

- Først vil jeg sige, at hvis Viktor Orban møder så meget fjendltighed, er det fordi, der han har styr på sine grænser. Orban må godt komme med i vores bevægelse, fordi han har en plads der, siger Marine Le Pen på pressemødet.

189 kommentarer
Vis kommentarer