Annonce:
Annonce:

Betjente i tusindvis på hemmelig grænse-standby

Hemmelige planer om at indsætte tusindvis af politifolk efter nytår ved den dansk-tyske landegrænse, i havne og i lufthavne

Annonce:
Følg Politik

Den største mobilisering i nyere tid af dansk politi er i øjeblikket ved at blive gjort klar til en massiv kontrol af samtlige grænseovergange overalt i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal størstedelen af politiets operative styrke inddrages i kontrollen, som angiveligt kan begynde mandag 4. januar.

En anonym politimand siger i dag tirsdag til Ekstra Bladet, at han har fået oplyst, at over halvdelen af den operative styrke på 6000 mand er i spil.

Siden før jul har politiet været på såkaldt syv dages varsel, hvilket betyder, at der er en uges forberedelsestid, inden kontrollen bliver effektiv.

Årsagen er den svenske regerings beslutning om at indføre id-kontrol ved grænsen fra den 4. januar.

Annonce:

Det svenske kontrolkrav kommer ifølge DSB til at koste en million kroner om dagen. Færgeselskabet HH-Ferries, der sejler mellem Helsingør-Helsingborg, skal betale omkring 100.000 kroner om dagen til vagtselskabet G4S.

Massiv politistyrke
Kilder med nært kendskab til de foreløbige planer siger, at der opereres med et styrketal omkring 2300 mand plus minus 1000. Tallet svinger hele tiden alt efter, hvilke forudsætninger der kommer til at gælde for indsatsen.

Ekstra Bladet har fået oplysningerne bekræftet fra forskellige kilder i politiet. Ingen af dem ønsker dog at stå frem af hensyn til deres stillinger.

Hos Rigspolitiet siger den kommunikationsansvarlige, Thomas Kristensen, at man ikke ønsker at oplyse nærmere om den indvarslede styrke ved den forestående grænsemobilisering.

- På et tidspunkt har der været planer om, at nogle de politifolk, som skal deltage i grænsekontrollen i Sønderjylland, skal indkvarteres på hotelskibe i enten Flensborg eller Sønderborg. Kan du bekræfte det?

- Det er der ikke truffet endelige beslutninger om, siger Thomas Kristensen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Politiforbundet er bekymret
Hos Politiforbundet udtrykker formand Claus Oxfeldt bekymring for endnu en meget stor opgave for kollegerne.

- Der har i år været et ekstraordinært stort træk på politiet. Det begyndte med attentaterne i København i februar og de efterfølgende store bevogtningsopgaver i længere tid. Og det fortsatte i sommer med en markant forøget indsats i forbindelse med tilstrømningen af flygtninge.

- Du får mig ikke til at sige noget om det aktuelle omfang - ud over at jeg er bekymret, siger politiformand Claus Oxfeldt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: