Billeder afslører: Kvotekongen VAR på Marienborg

Lars Løkke nægter at svare på, om kvotekongen John-Anker Hametner har besøgt embedsboligen Marienborg, men det har storfiskeren til et møde i Løkkefonden.

John-Anker tjekker lige mobilen foran Marienborg, inden det går løs igen til mødet med statsministeren og LøkkeFonden. Foto: Privat
John-Anker tjekker lige mobilen foran Marienborg, inden det går løs igen til mødet med statsministeren og LøkkeFonden. Foto: Privat

Kvotekongen John-Anker var på fint besøg i statsminister Lars Løkkes (V) embedsbolig Marienborg midt under forhandlinger om en ny fiskeriaftale.

Det afslører billeder indenfor og udenfor Marienborg på Facebook fra et såkaldt kickstart-møde i Løkkefonden 15. oktober 2016.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviste på et samråd fornylig at svare på, hvorvidt storfiskeren John-Anker Hametner har været på Marienborg.

Det skyldes, at et eventuelt besøg i embedsboligen var privat, og at private gæster på Marienborg er inden for reglerne, forklarede statsministeren på samrådet om relationer til kvotekonger i Folketinget i onsdags.

– Det giver mig altså ikke en forpligtelse til at føre en gæstebog over mine private gæster og lægge den frem her.

– Og i øvrigt er det slet ikke interessant. Fordi uanset, om den her bemeldte fisker har besøgt mig i Nyhavn og på Marienborg, så har jeg ikke relation med pågældende, som er styrende for vores politik, sagde Lars Løkke. (Artiklen forsætter under billedet)

Her står kvotekongen John-Anker Hammetner (2. tv.) i en af stuerne på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke taler til en lille forsamling i forbindelse med et møde i LøkkeFonden. Foto: Privat
Her står kvotekongen John-Anker Hammetner (2. tv.) i en af stuerne på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke taler til en lille forsamling i forbindelse med et møde i LøkkeFonden. Foto: Privat

’Ser mærkeligt ud’
Det var Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, der spurgte statsministeren om kvotekongen var på Marienborg. Han undrer sig over, at Løkke nægter at svare.

– Jeg tror, de fleste synes, at det ser meget mærkeligt ud, at Lars Løkke ikke fortalte Folketinget, at statsministerens embedsbolig har dannet rammerne om et møde med ‘Kongen af Thyborøn’.

– Vi spurgte ellers til det flere gange, og det er da højst besynderligt, at sådanne oplysninger skal hives ud af statsministeren. Det skaber jo indtrykket af en statsminister som endnu ikke har lagt alle kort på bordet. Det vil jeg opfordre ham til at få gjort, siger Simon Kollerup.

Lars Løkke Rasmussen afviste i går at uddybe gaver fra, og sit forhold til, kvotekonger med henvisning til, at han også som statsminister har lov til privatliv (Video: Ritzau)

Løkkes Marienborg-finte

Skattebetalt palæ til privatfester og pengemøder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har fået indført, at embedsboligen Marienborg i Nordsjælland må bruges skattefrit til private arrangementer og overnatning.

Og man må sige, at Løkke nyder godt af sit eget lille private skattely på 1100 kvadratmeter fordelt på 30 rum.

– En række topchefer og Venstre-pengebagmænd var inviteret til middag på Marienborg i januar 2016. Mødet var ikke officielt, men med det formål at sikre økonomisk støtte til Venstre blandt de tunge drenge, skrev Børsen.

– ’Den Liberale Erhvervsforening' holder pengemøder på Marienborg, hvor overskuddet ryger i Venstres partikasse. Et års medlemsskab af foreningen koster angiveligt 20.000 kroner, skrev Radio24syv.

– Lars Løkke har holdt privat julefrokost på Marienborg med familien og venner fra Græsted og det svenske sommerhus i december 2016. Det viser Ekstra Bladets gennemgang af deltagernes interaktioner på sociale medier.

Sparer 55.000

Den skattemæssige værdi af den prægtige ejendom i Kongens Lyngby udgør nemlig 8550 kroner om måneden, oplyser Statsministeriet.

Det betyder, at Lars Løkke slipper for at blive beskattet af 102.600 kroner om året, hvis han brugte det hver måned. Dermed opnår han på bundlinjen en besparelse på den gode side af 55.000 kroner om året – forudsat han som topskatteyder har en trækprocent på 55 procent.

Så tætte er Venstre og storfiskeren

Firmafest

John-Anker Hametner Larsen inviterer statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans kone Solrun til firmafest på Train i Århus, hvor parret får sig en svingom sammen med de øvrige ansatte i Rederiet Hametner marts 2017.

Sommerhus

Lars Løkke ferierer i John-Ankers sommerhus i uge 28 i Skagen i 2016. Storfiskeren har ifølge Løkke givet ham opholdet i 50-års fødselsdagsgave tilbage i 2014. Det koster omkring 10.000 at leje et sommerhus i Skagen i højsæsonen.

Torskegilde

John-Anker Hametner Larsen har indsamlet over 1,2 mio. kr. til Løkkefonden ved at arrangere torskegilde i Thyborøn siden 2014. Lars Løkke er mødt personligt op hvert år. ’Det var samtidig en god lejlighed til at få en god snak om fiskeriets fremtidsmuligheder’, skrev Lars Løkke på Facebook efter torskegildet i Thyborøn i 2016.

Firma

’Kongen af Thyborøn’ har et firma sammen med Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen.Sidste efterår pumpede kvotekongen fire millioner kroner ind i et lille Holstebro-firma kaldet Daywork ApS, der er delvist ejet af Danielsen.

Havnebesøg

John-Anker Hametner Larsen har også haft eksklusivt besøg af Venstres næstformand, Kristian Jensen, på kajen i Thyborøn under valgkampen i 2015.

Under besøget blev årets katastrofe ’Tobis-situationen’ diskuteret ifølge stor-fiskeren.

s

Møde under fiskeriforhandlinger
Besøget på Marienborg fandt sted, mens der foregik officielle forhandlinger om en ny fiskeriaftale på Christiansborg. Oppositionen samt Dansk Folkeparti forsøgte at få stramninger overfor netop kvotekonger ud af regeringen.

Fiskeriminister Esben Lunde (V) holdt dog et katalog med 16 mulige tiltag overfor storfiskere skjult i skuffen. Midt under forhandlingerne investerede John-Anker Hametner også fire millioner kroner i et lille Holstebro-firma kaldet Daywork ApS, der er delvist ejet af Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen.

Værdien af fiskeriordførerens private investering blev med stor-fiskerens entré mangedoblet kun fem uger efter firmaets stiftelse, viser dokumenter fra Erhvervsstyrelsen.

Gratis sommerhus
Før Marienborg-mødet boede Lars Løkke gratis i kvotekongen John-Anker Hametners sommerhus i Skagen. Et lignende hus ville for en uge koste omkring 10.000 kroner.

Opholdet i kvotekongens hus fandt sted i sommeren 2016, men ifølge statsministeren var opholdet givet som et gavekort ved Løkkes 50-års fødselsdag.

Hverken storfisker John-Anker Hametner eller statsminister Lars Løkke (V) har svaret på Ekstra Bladets henvendelse.

1 af 2 Her står kvotekongen John-Anker Hammetner (2. tv.) i en af stuerne på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke taler til en lille forsamling i forbindelse med et møde i LøkkeFonden. Foto: Privat
2 af 2 John-Anker tjekker lige mobilen foran Marienborg, inden det går løs igen til mødet med statsministeren og LøkkeFonden. Foto: Privat
623 kommentarer
Vis kommentarer