Birthe Rønn på krigsstien: Inger Støjberg skaber farlig splittelse

Proppen er af i Venstre. Hidtil usagt utilfredshed med Inger Støjberg får nu frit løb fra V-veteran efter Kristian Jensen-kronik. Støjberg selv erklærer sig fuldt enig med sin næstformand

Brithe Rønn langer direkte ud efter sin partifælle Inger Støjberg. (Foto: Polfoto)
Brithe Rønn langer direkte ud efter sin partifælle Inger Støjberg. (Foto: Polfoto)

Den tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er i den grad ude med riven efter sin partifælle og politisk ordfører, Inger Støjberg.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at den politiske ordførers meget negative indstilling til indvandrere generelt, skader integrationen, lægger gift for de muslimer, der ønsker en tilpasning af islam, samt skaber unødvendige modsætninger og en farlig splittelse i vor folk, skriver hun i en mail til TV 2.

Kommentaren kommer efter, næstformand Kristian Jensen i en kronik i Søndagsavisen gør sig til talsmand for en mere sober tone i indvandrer- og udlændingedebatten.

Se også: Imens Støjberg sviner løs: Kristian Jensen omfavner indvandrere

- Jeg er utrolig glad for, at min gruppeformand nu appellerer til at få de positive indvandrerhistorier frem, konstaterer Birthe Rønn Hornbech.

Hun bliver bakket op af Eyvind Vesselbo, der også er glad for Kristian Jensens kronik.

- Jeg er enig i, at vi skal tale ordentligt om og til indvandrerne. Jeg tror, at det er en god ting med en ordentlig retorik, hvis man gerne vil have dem med i fællesskabet. Derfor er det fint, at Kristian Jensen siger det her, siger han til Ekstra Bladet.

Venstre-veteranen ønsker ikke direkte at forholde sig til, om Inger Støjberg går for langt i sin retorik omkring indvandrere. Han siger blot:

- Også i Venstre er der en ret skarp tone fra nogens side. Derfor synes jeg, at det er fint, at Kristian Jensen siger, at vi lige skal tænke over, hvordan vi formulerer os.

I en sms til Ekstra Bladet skriver Inger Støjberg, at hun ikke føler sig truffet af Kristian Jensens kronik.

- Nej, bestemt ikke. Jeg er helt enig med Kristian i, at alle udlændinge, der respekterer danske værdier og ønsker at bidrage positivt til det danske samfund er velkomne. Og at de, der ikke vil vore værdier, udgør et problem, som vi skal sætte ord på, skriver Inger Støjberg.

Om kritikken fra Birthe Rønn Hornbech skriver Inger Støjberg:

- Birthe er jo Birthe og jeg holder meget af hende. Hun siger jo - ligesom mig - det, hun mener.

Inger Støjberg blev håndplukket af Lars Løkke til rollen som politisk ordfører, fordi hun er i stand til at slå igennem med en indvandrerkritisk tone. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Politik Løkkes Pitbull: Derfor er Støjberg så bidsk

(Foto: Jens Dresling) Politik Hængt ud af Støjberg: Her er drengenes forklaring

 

247 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere