Blå asyl-uenigheder bryder ud i lys lue

Anders Samuelsen lægger luft til blåt forslag om asylstramning. Asylsøgere skal behandles ordentligt, og derfor bør de have mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene, lyder det

Anders Samuelsen fastslår, at LA vil have asylansøgere ud og arbejde allerede mens de bor i asylcentrene (Foto: Polfoto)
Anders Samuelsen fastslår, at LA vil have asylansøgere ud og arbejde allerede mens de bor i asylcentrene (Foto: Polfoto)

Glansbilledet falmer.

Liberal Alliance vil ikke give køb på asylansøgeres ret til at arbejde uden for asylcentre. Det har partiet altid ment.

Og det har ikke ændret sig, selv om partiet sammen med de andre i blå blok forleden indrykkede avisannoncer i bl.a. Ekstra Blade, der skulle signalere fred og fordragelighed på udlændinge-området blandt de borgerlige.

Over for Jyllands-Posten gør Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, det klart, at han - modsat Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti - ønsker at fastholde den praksis, som har været gældende siden 2012.

Livssyn
Dengang gav den daværende S-R-SF-regering, Enhedslisten og Liberal Alliance asylsøgere mulighed for et liv uden for centrene, og den beslutning fortæller noget om partiformandens "livssyn", mener han selv.

- Vores udgangspunkt er, at de mennesker, som er kommet til Danmark, skal behandles ordentligt. Det gik vi til valg på sidste gang. Det var et løfte, som vi opfyldte, siger Anders Samuelsen og understreger, at sagen for ham er principiel.

- Jeg tror sådan set, at de fleste danskere er enige med os i, at når folk er her, skal de behandles ordentligt, siger han

- Det er jo vores livssyn, at når man har gæster, behandler man dem selvfølgelig ordentligt, siger han.

Udfordringer
Og som udgangspunkt vil partiformanden ikke lægge sig ned på dette punkt, selv om regeringsfarven skulle skifte, og han efter et valg vil blive presset af de øvrige partier i blå blok, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Venstre politiske ordfører, Inger Støjberg, lægger ikke skjul på, at hun ærgrer sig over udmeldingen fra Anders Samuelsen.

- Det er ikke noget, som vi er særligt positivt indstillede over for. For vi mener, at der skal strammes op på opholdsvilkårene til Danmark, siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen er heller i begejstret.

- Liberal Alliance har stemt for størstedelen af de lempelser, der er gennemført, mens Dansk Folkeparti har forsøgt at trække den modsatte vej. Så hvis flertallet skifter ved valget, vil der komme nogle udfordringer, siger han til avisen.

 

79 kommentarer
Vis kommentarer