Blå blok til regeringen: Indfør grænsekontrol nu

Regeringen må handle på den svenske beslutning om at indføre midlertidig grænsekontrol, siger Dansk Folkeparti

Arkivfotoet her forestiller danske toldere (Foto: Martin Bubandt)
Arkivfotoet her forestiller danske toldere (Foto: Martin Bubandt)

Den svenske beslutning om at indføre midlertidig grænsekontrol kalder på omgående handling, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Når Sverige nu genindfører grænsekontrol, skal Danmark omgående gøre det samme, skriver han i en mail til Ritzau.

- Sverige indfører grænsekontrol. Så falder dominobrikkerne. EU og Schengen har spillet fallit.

Partis integrationsordfører, Martin Henriksen, vurderer, at den svenske beslutning kan få antallet af asylansøgere i Danmark til at stige.

Svensk statsminister: Kontrol er ikke rettet mod Danmark

- Situationen kalder på to ting. Den ene er, at der komme nogle asyl- og udlændingestramninger - og gerne ret hurtig. Der har regeringen rykket sig i den rigtige retning. Desuden skal der være bedre kontrol ved de danske grænser, siger han.

- Det er de to ting, der skal gøre, at vi har noget at stå imod med.

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøl, oplyser til Ritzau, at han har fortalt regeringen, at også Liberal Alliance mener, at der skal indføres midlertidig grænsekontrol.

Sverige indfører grænsekontrol

- Jeg mener, at hvis Sverige foretager midlertidig grænsekontrol, så bør Danmark gør det samme i den periode, siger han.

- Hvis man vil sikre den frie bevægelighed i Europa, kommer man ikke udenom at sikre de ydre grænser. Gør man ikke det, risikerer man, at hele systemet bryder sammen.

- Vi skal sikre de ydre grænser, men hvis Sverige på den korte bane indfører grænsekontrol, så er vi nød til at gøre det samme.

Også De Konservative har tidligere givet udtryk for, at de ønsker at indføre midlertidig grænsekontrol. Det ønske har den politiske ordfører Mai Mercado her til aften gentaget på det sociale medie Twitter.