Annonce:
Annonce:

Blå partier fnyser ad Jarlovs gylle-tal

Liberal Alliance og Venstre er ligeglade med nye miljø-tal fra de konservative, der viser mere gylle i naturen de næste tre år

Foto: Joachim Adrian.
Foto: Joachim Adrian.
Annonce:
Følg Politik

Miljøminister Eva Kjer (V) mener, at der kommer mindre gylle ud i naturen hvert år frem til 2021.

De Konservatives landbrugsordfører Rasmus Jarlov mener - ifølge eget regnestykke - at der kommer 3000 tons mere kvælstof i Danmarks vandløb de næste tre år.

Resultatet af de konservatives lommeregner-arbejde får dog ikke de blå partier til at ville ændre på deres allerede vedtagne landbrugspakke.

- Jeg vil overhovedet ikke kommentere Rasmus Jarlovs regnestykke.

- Vi har haft et langt forhandlingsforløb med ministeren i ministeriet, hvor vi har gennemgået regnestykker, og der har været mulighed for at stille spørgsmål og få svar, siger Liberal Alliances landbrugsordfører Mette Bock til Ekstra Bladet.

Konservative regner selv på gylle-gate: Så meget gylle ender i naturen

Annonce:

Dukkede sent op
Hun skoser den konservative ordfører for først at dukke op til forhandlingerne om landbrugspakken meget sent.

- Rasmus Jarlov valgte først at komme ind i forhandlingerne meget sent, og at han nu selv går i gang med at regne, det må han selv om. Jeg tager diskussionerne i forligskredsen, lyder det fra Mette Bock.

Samme melding kommer fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen.

- Jeg er helt rolig i forhold til beregningerne fra ministeriet, og jeg har fuld tillid til grundlaget for den indgåede aftale, siger han til Ekstra Bladet.

Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder

Jarlov ikke tilfreds
Embedsmændene i Miljøministeriet gav De Konservative 'nye oplysninger', som får Rasmus Jarlov til at konkludere, at ministerens oplysninger 'er irrelevant information og ikke retvisende'.

- Derfor er jeg ikke tilfreds med den information, vi har fået fra ministeriet i forhandlingerne, skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

Annonce:

Blå blok er allerede blevet enige om landbrugspakken, men de konservatives nye regnestykke viser, at der udledes omkring 3000 ton mere kvælstof i naturen de kommende tre år i forhold til i dag.

Venstres landbrugsordfører vil dog ikke diskutere tallene med Jarlov.

- Hvad han (Rasmus Jarlov, red.) har af spørgsmål og regnestykker kan han henvende sig til ministeriet med, siger Erling Bonnesen.

Eva Kjer skal forklare studehandel med landbrugslobby

Ikke mere kvælstof
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rasmus Jarlov, men tidligere har den konservative landbrugsordfører skrevet på Facebook, at de konservative 'ikke vil acceptere en udvikling, hvor vandmiljøet bliver dårligere'.

- Derfor krævede vi (og fik gennemført), at vandløbene fortsat skal have udstrakt miljøbeskyttelse. Og derfor krævede vi, at kvælstofbelastningen af vandløbene ikke må stige, skrev Jarlov 14. februar.

Undskyld fra Netto, Føtex og Kiwi: Vi fjerner denne fup-honning

Annonce:

Nu stiger mængden af kvælstof så i vandløbene ifølge de konservative, og Socialdemokraternes landbrugsordfører Simon Kollerup forventer, at det får betydning for opbakningen til den nuværende pakke.

- Det er positivt, at De Konservative har påtaget sig at være den grønne samvittighed i blå blok, men de er nødt til at finde de 3000 ton kvælstof som mangler ifølge egne beregninger, siger Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

- Jeg kan ikke se, at man kan lave sådan et regnestykke om mere udledning, og samtidig stemme for pakken uden at lave den om.

Eva Kjer skal forklare studehandel med landbrugslobby

Iskold afvisning
Miljøminister Eva Kjer Hansen (V) har flere gange overfor Folketinget hævdet, at der ikke udledes mere kvælstof i naturen i de enkelte år frem mod 2021. Hun har den 12. januar også sendt en tabel over til Folketinget, hvor miljøregnskabet er grønt i alle årene.

Annonce:

Det er den tabel, som Rasmus Jarlov selv har regnet videre på, efter at han mandag var i Miljøministeriet til en teknisk gennemgang af landbrugspakken. Den tekniske gennemgang vil oppositionen også gerne have, men det afviser Eva Kjer i et brev til Simon Kollerup, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Evas gyllegate: 'Mere alvorlig i dag end i går'

- Det er en iskold afvisning af rød blok i forhold til at få samme oplysninger som den anden del af Folketinget.

- Det hører ikke hjemme i et folkestyre, at det kun er vennerne, som får information, siger Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

Det lugter af gylle og fuphonning: Møgsagerne der truer Eva Kjer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: