Blå venner: Løkke laver løftebrud

Lars Løkke laver et klokkeklart løftebrud overfor vælgerne, når dagpengereformen koster penge og forringer vilkårene på dagpenge, mener De Konservative og Liberal Alliance

Ekstra Bladet sendte live, da aftalen blev præsenteret torsdag. Se med her

Hold venner tæt, men fjender endnu tættere.

Sådan lyder det klassiske strategi-slogan, og noget tyder på, at Venstre med finansminister Claus Hjort i spidsen har holdt Mette Frederiksen (S) så nær, at det har overskredet et klokkeklart løfte fra Lars Løkke til vælgerne.

Det mener regeringens normale venner i blå blok De Konservative og Liberal Alliance. De Konservatives beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, mener, at Lars Løkke med dagpengereformen både bryde løfte til partier og vælgere.

- Det er et løftebrud. Dagpenge-systemet skulle ikke blive dyrere, og det ærgrer os, at der skal bruges flere penge.

- De løber fra hensigten med den tidligere dagpengereform, og hvad de har lovet vælgerne, siger Rasmus Jarlov til Ekstra Bladet.

Til vaflerne
Hos de liberale venner i LA går den politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll også til de verbale vafler.

- Venstre har adskillige gange afgivet et løfte om, at dagpengesystemet ikke må blive dyrere. Det løfte har de netop brudt med en aftale, der sender en regning på 300 mio. kr. videre til de partier, der i 2016 skal lave finansloven for 2017, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- På den baggrund er det rimeligt at forvente, at pengene bliver fundet hos de mennesker, der nu får gavn af et mere rundhåndet dagpengesystem. Alt andet vil være skuffende, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, løser den nye dagpengeaftale ikke problemerne på området. (Polfoto) Dansk politik - 22. okt. 2015 - kl. 13:11 Enhedslisten: Dagpengeaftale er gigantisk løftebrud

Det sagde Løkke
Lars Løkke Rasmussen kom med sit løfte under en direkte tv-duel med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Det skete den 31. maj på TV2.

- Vi har ikke tænkt os at pille ved dagpengeniveauet. Vi har i øvrigt heller ikke…, sagde Lars Løkke.

- Det er et løfte? spurgte journalisten

- Ja, det er det, svarede Lars Løkke.

Skærer i dagpenge
Dagpengeaftalen betyder blandt andet, at dagpengesatsen for nyuddannede sættes ned med 1881 kroner om måneden før skat, og at dagpengemodtagere til gengæld kun får tre årlige karensdage.

Under valgkampen var Lars Løkke Rasmussen, også på TV 2 NEWS, hvor han dengang havde mere anstrengt forhold til Socialdemokraterne.

- Vi har ingen planer om at skære i kontanthjælpen, skære i dagpengene, skære i førtidspensionen. Og det understreger jeg lige, fordi mine gode venner i Socialdemokratiet bliver ved med at bruge penge på at sprede den løgnagtige påstand, sagde Lars Løkke.

Aftalen er indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti. Foto: Jonas Sahl Dansk politik - 22. okt. 2015 - kl. 12:09 Ny dagpengeaftale: Det betyder den for dig

Tag fra kontingent
Dermed skal de arbejdsløse betale for en længere periode på dagpenge, hvis den arbejdsløse tager småjob. Samlet koster reformen, som Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har indgået 300 millioner kroner, som skal findes på finansloven for 2017.

 

De tre partier sender ifølge LA regningen videre til de partier, som i 2016 skal lave finanslov for 2017.

- Vi kan f.eks. finde pengene ved at mindske fradraget for fagforeningskontingent - så betales de 300 mio. kr. cirka af de samme mennesker, som får gavn af det mere rundhåndede dagpengesystem. Det er vel rimeligt, skriver Ole Birk Olesen (LA) på Facebook.

Se også: Fagboss om dagpenge: Lav lortet hurtigt - ellers er I nogle skarn

1 af 2 
2 af 2 Rasmus Jarlov (K).
22 kommentarer
Vis kommentarer