Black Army-advokat: Borgmesteren skylder en undskyldning

Forsvarsadvokat kræver en undskyldning fra Odenses borgmester i sag om bandemedlemmers kamperfaring i Syrien

Forsvarsadvokaten Mette Grith Stage kræver en undskyldning fra Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. Foto: Claus Bonnerup, Presse og formidling,UCL
Forsvarsadvokaten Mette Grith Stage kræver en undskyldning fra Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. Foto: Claus Bonnerup, Presse og formidling,UCL
Følg Politik

Har du informationer om bandemedlemmer, der er tidligere syrienskrigere, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Odenses borgmester er gået 'fuldstændig over stregen' ifølge forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der har forsvaret flere bandemedlemmer fra Black Army i retten.

Striden eskalerede, da borgmester Peter Rahbæk Juel (S) harcelerede over, at advokaten fungerede som talsperson og servicerede Black Army 'langt ud over retssalen'. Og det er for meget ifølge Mette Grith Stage, skriver TV2 FYN.

- Borgmesteren er gået fuldstændig over stregen her. Enten har han ikke læst artiklen, eller også fordrejer han bevidst ordene i artiklen i jagt på stemmer. Vi snakker om en artikel med anonyme oplysninger. Jeg bliver ringet op af Ekstra Bladet og spurgt, om jeg har kendskab til, hvorvidt der er Black Army medlemmer med krigserfaring fra Syrien. Det er der ikke mig bekendt, siger hun til TV 2/FYN.

Ti bandemedlemmer i krig
Ti medlemmer fra Black Army har taget turen fra Syriens krigsmarker til Gellerup og Vollsmose i Danmark. Det bekræfter flere af hinanden uafhængige politikilder og kilder i det ekstremistiske miljø over for Ekstra Bladet.

Det afviste forsvarsadvokaten pure, hvilket fik Odenses borgmester til at se rødt.

Farlig fortid: Ti medlemmer af Black Army har kæmpet i Syrien

- Jeg går ud fra, at Mette Grith Stage tager sig ganske godt betalt af Black Army for at forsvare deres misforstået kriminelle fællesskab og deres bestialske ligegyldighed overfor andre mennesker, skrev Odenses borgmester på Facebook.

Borgmesteren har da også en noget træls historik med den berygtede bande. For knap en måned siden blev den odenseanske borgmester passet op af otte medlemmer fra banden, og det har været nødvendigt med livvagter 24 timer i døgnet.

Peter Rahbæk Juel raser desuden over, at Mette Grith Stage tidligere udtalte sig på bandelederens vegne, da det kom frem, at medlemmer i Black Army afpressede hjemløse i Odense.

'Uanstændigt'
Borgmestere kaldte advokatens optræden for uanstændig, Mette Grith Stage mener ikke, at hun burde lade være med at udtale sig i sådanne sager.

- Selvfølgelig kunne jeg ikke det. Jeg bliver jævnligt kontaktet af medierne, fordi jeg i min egenskab af forsvarsadvokat har et vist kendskab til forskellige lukkede miljøer og jeg bidrager til den almindelige oplysning, siger hun.

Mette Grith Stage føler sig brugt til at skaffe borgmesteren et godt kommunalvalg til efteråret:

- Jeg kan se, det er et beskidt og billigt trick borgmesteren bruger ved at angribe en forsvarsadvokat i sin jagt på stemmer.

- Det vil sige, at hvis man ikke er på linie med borgmesteren, så skal man have mundkurv på – det er vel ikke ligefrem det, vi hylder i et demokrati. Borgmesteren skylder mig en undskyldning! siger Mette Grith Stage til TV 2/FYN.

Artiklen forsætter under billedet:

Black Army

Black Army blev dannet i 2013 i Odense.

I dag har gruppen afdelinger i Odense, Næstved, Herning og Aarhus.

Gruppen ledes af Mohammed Daabas fra den berygtede Daabas-klan.

Der findes fra officielt hold ingen informationer om antallet af medlemmer. Black Army har tidligere selv meldt ud i 2014, at der var 200 medlemmer på landsplan, hvoraf 80 skulle være fra Odense-afdelingen. I en artikel i det digitale nyhedsmagasin Følgeton fra 2016, vurderer insidere og eksperter, at Black Army har 500 medlemmer på landsplan.

Og advokaten tilføjer:

- Hvordan kan han se, at det er et forsvar for black army? Det er åbenbart hvorfor han gør det; hvis han ikke kan angribe Black Army, så kan han sætte lighedstegn mellem dem og mig og så angribe mig.

- Men jeg må give borgmesteren, at det er god spin: Ingen kan jo være uenig med ham i, at man skal bandekriminaliteten til livs og Black Army kommer formentlig til at vinde valget for ham i Odense.

Ingen undskyldning
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har ikke tænkt sig at give Mette Grith Stage en undskyldning, og han fastholder sin kritik af hende:

- Hun vælger at yde Black Army en service, som går langt udover, hvad man har ret til på anklagebænken. Hun videregiver pressemeddelelser og afværger påstande for banden. Det har man grundlæggende ikke krav på. Det bør hun holde sig for god til, og det er ikke første gang det er sket, siger han til TV 2/FYN.

Til forsvarsadvokatens beskyldning om, at borgmesteren bruger hende i sin valgkamp op til efterårets kommunalvalg, siger han:

- Det er en plat udtalelse. Hun burde kigge indad. Hvad er det for nogle mennesker, hun repræsenterer. Det her er langt større end valgkamp.

Har du informationer om bandemedlemmer, der er tidligere syrienskrigere, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+