Annonce:
Annonce:

Blinkekrigen er forbi: Pape aflyser pressmøde

De Konservatives formand Søren Pape indkaldte i første omgang til pressemøde klokken 10 på Christiansborg, men nu har han aflyst, fordi Eva Kjer Hansen har trukket sig

Her er et interview fra tidligere på ugen, hvor V, K og LA afholdte krisemøde. Søren Pape holder her fast i sin mistillid til ministeren Eva Kjer
Annonce:
Følg Politik

Gyllegate er efterhånden udviklet sig til et bizart politisk magtspil, og nu får vi det afsluttende kapitel

Efter forhandlinger på Marienborg mellem Lars Løkke Rasmussen, De Konservative og resten af de borgerlige partier, var Søren Pape ellers klar til at tale til pressen klokken, men nu har han alligevel aflyst.

Nyheden om, at Eva Kjer Hansen har trukket sig fra sin ministerpost, har fået Søren Pape til af aflyse det hele.

Tidligere skrev han følgende på Facebook.

Her fremgår det, at der har været gode drøftelser med statsministeren, men den Konservative formand holder fast. Han har stadig ikke tillid til miljø- og fødevareministeren, Eva Kjer Hansen.

Annonce:

- Vi er nået til et sted nu, hvor det springende punkt for at komme videre er, om vi har tillid til miljø- og fødevareministeren eller ej. Her er min konklusion fuldstændig den samme som inden mødet. Vi har fortsat ikke tillid til ministeren - ligesom et flertal af Folketinget.

- Ender det med et folketingsvalg, vil det alene være Lars Løkke Rasmussens beslutning og ansvar, skriver han på Facebook.

Partifæller gyser ved tanken om valg: Frygter Løkkes kamikaze-kurs

Officielt har Søren Pape og Lars Løkke Rasmussen brugt de sidste to dage på at diskutere en såkaldt tillægsaftale i forbindelse med landbrugspakken.

Men flere politiske kommentatorer påpeger, at det reelt er regeringens fremtid, der har stået på spil. De Konservatives manglende tillid til Eva Kjer Hansen betyder, at et flertal af Folketinget ikke længere har tillid til miljø- og fødevareminister efter det turbulente forløb om miljøberegningerne, der ligger bag landbrugspakken.

Annonce:

Løkke truer med valg
Striden om, hvorvidt ministeren har præsenteret Folketinget for misvisende tal, eskalerede voldsomt tirsdag, hvor De Konservative ud på aftenen meldte ud, at partiet ikke længere har tillid til Kjer.

Normalt ville en sådan melding fra en regerings parlamentariske grundlag få ministeren til at trække sig. Men sådan ønskede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke, at det skulle gå.

Løkke droppede mindehøjtidelighed: Tog på ferie

I stedet sendte han en besked ud på de sociale medier, der indikerede, at han satte regeringens liv ind på at redde Kjer.

Løkke presser Pape: Mere sandsynligt med folketingsvalg

Efter flere krisemøder i Statsministeriet forsøgte parterne torsdag aften at forhandle sig frem til en tillægsaftale, der kan forbedre miljøpåvirkningen af den del af landbrugspakken, som De Konservative trods mistilliden til ministeren, var med til at stemme igennem torsdag.

Men De Konservative har flere gange slået fast, at uanset resultatet kan Kjer efter partiets mening ikke blive siddende.

Annonce:

- Der kan ske meget inden på onsdag. Men det ændrer ikke vores holdning til ministeren. Vi har ikke tillid til miljø- og fødevareministeren efter det forløb, der har været, sagde partiformand Søren Pape Poulsen (K) før torsdagens møde på Marienborg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: