Blinker Samuelsen? DF-boss kræver svar om ultimative krav

Forhandlingerne om 2025-planen står i stampe, indtil Liberal Alliance bekender kulør, mener Thulesen Dahl

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Tiden er inde til at sadle op eller sadle om.

Det mener formand Kristian Thulesen Dahl (DF), der nu beder Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, om at bekende kulør i sit ultimative krav om at få fem procentpoint topskattelettelser i 2025-planen.

Regeringens plan skal udstikke den økonomiske kurs det næste årti. Foreløbig har der været såkaldte tekniske forhandlinger om planen, men inden længe sætter parterne sig til bordet for at forsøge at nå til enighed.

På forhånd ser det svært ud med ultimative krav fra Liberal Alliance og et lige så ultimativt modkrav om ikke at sænke topskatten fra Dansk Folkeparti.

Når Liberal Alliance kræver ultimative indrømmelser, hvis ikke der skal komme valg inden jul, er der tale om at tage forhandlingerne som gidsel, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Når vi ved med os selv, at vi ikke kommer til at bære topskattelettelser igennem i det omfang, Liberal Alliance ønsker. Så kan vi lige så godt slå det fast én gang for alle.

- Jo før, de gør op med sig selv, om de vælter regeringen eller ej, jo før kan vi komme i gang med reelle forhandlinger. Indtil da vil dette stå i stampe. Og det er ikke sundt, siger DF-formanden.

Kristian Thulesen Dahls udmelding kommer i kølvandet på, at DI har opfordret til, at partierne indgår en aftale med et solidt udgangspunkt i regeringens 2025-plan.

DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, advarer mod, at Liberal Alliance står fast på, at topskatten skal sænkes. Der er ikke behov for "politisk tumult", lyder det fra direktøren.

Kristian Thulesen Dahl ser da også helst, at Liberal Alliance dropper sit ultimative krav.

- Der er behov for, at partierne sætter sig omkring bordet og laver nogle kompromisser. Det er rigtigt set, at det er meget ekstraordinært, det vi står med nu, hvor LA har sagt, at hvis ikke topskattelettelser gennemføres, så vælter de regeringen.

- Jo før Liberal Alliance dropper det ultimative krav, jo hurtigere kan vi komme videre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.