Bliv væk: Tulle smider håndgranat mod Pia

Den afgående DF-leder trækker blankt mod sin politiske moderskikkelse få dage før partiets skæbnestund

- Jeg mener hverken, at Pia eller jeg længere skal styre partiet, siger afgående formand Kristian Thulesen-Dahl. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
- Jeg mener hverken, at Pia eller jeg længere skal styre partiet, siger afgående formand Kristian Thulesen-Dahl. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Hvis man var i tvivl om, hvorvidt afgående formand Kristian Thulesen Dahl ville blande sig i det verserende kaos om Dansk Folkeparti, så er man det ikke længere.

Thulesen trækker nu blankt og sender en umisforståelig opfordring til sin DF-medstifter og politiske moderskikkelse, Pia Kjærsgaard: Bliv væk fra ledelsen efter formandsvalget.

Det siger han til Radio4 fredag morgen.

- Jeg mener, at hverken Pia eller jeg længere skal styre partiet. Vi skal lade andre køre butikken videre nu, siger han til Radio4.

Han henviser i interviewet til, at Pia Kjærsgaard i flere interviews har slået fast, at hun peger på Morten Messerschmidt som kommende leder. Men at hun også selv står klar til at træde ind i ledelsen.

Noget, der i den grad også ligger i kortene.

Men det bør hun slet og ret genoverveje.

- Jeg tror simpelthen, at det er nødvendigt for, at partiet kan komme godt videre efter søndag, at ikke bare jeg, som jo bliver eksformand, men også Pia som eks-eksformand er villige til reelt at træde et skridt tilbage og lade det næste geled tage over. Hvis vi tror, at vi stadig skal være dem, der i realiteten skal styre partiet, så ødelægger vi det for de andre, der skal drive det her gode parti videre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Den afgående formand mener dog godt, at både han og Kjærsgaard kan fortsætte i partiet, hvis - og det er et afgørende ‘hvis’ - de kan indordne sig under den nye leder.

- Hvis man ikke kan fungere under de præmisser, så skal man nok ikke være der, siger han.

Pia Kjærsgaard dropper plads i DF-ledelse hvis det skaber ro

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om situationen i Dansk Folkeparti i Ekstra Bladets podcast Ingen kommentarer herunder eller i din podcastapp

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind