Bødskov til Ekstra Bladet: Dybt chokerende oplevelse

Socialdemokraternes Morten Bødskov overfaldet, mens han så en EM-fodboldkamp i København

Ved du noget? Skriv en sms til Ekstra Bladet til 1224 (alm. takst) eller mail os til 1224@eb.dk

Den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) blev slået ned, da han overværede en fodboldkamp på storskærm på Islands Brygge i går aftes.

Overfaldet var en dybt chokerende oplevelse, fortæller Morten Bødskov til Ekstra Bladet.

- Jeg var på skadestuen i nat, og de tjekkede både kinder, tænder, ører og øjne, og jeg har sovet på panodiler i nat. Jeg har meget ondt i hovedet, og min kæbe er lidt blå-lilla, siger Morten Bødskov.

- Han sætter sig meget målrettet lige ved siden af mig, og begynder at spørge, om det ikke er mig, der er tidligere justitsminister, og om jeg ikke er socialdemokrat, siger Morten Bødskov.

Den tidligere justitsminister Morten Bødskov har været udsat for et overfald. Foto: Ole Frederiksen. Dansk politik Bødskov slået ned til EM-kamp

Den tidligere justitsminister bekræfter spørgsmålene, hvorefter overfaldsmanden spørger ind til Socialdemokraternes politik.

- Så rejser han sig lynhurtigt op, og siger noget i retning af, at det her er for mourine eller mouril, og så slår han mig ret hårdt med knytnæveslag i tindingen, og så løber han ned ad afsatsen, fortæller Morten Bødskov.

- Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er chokeret. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker, som politikere, men jeg har aldrig oplevet sådan noget før.

- Det er trist, hvis man som politiker og tidligere minister ikke kan sidde og se en fodboldkamp og nyde en øl, fortæller han.

Morten Bødskov gentager forklaringen på Facebook.

Morten Bødskov har nu været på Københavns politigård, hvor han forklarede betjente om overfaldet og gerningsmanden.

Selv beskriver Bødskov gerningsmanden, som en ung mand af dansk oprindelse i jeans og med sort hættetrøje med hætten oppe. Samtidig havde han et kors tatoveret på underarmen.

Korset beskrives som omridset af et almindeligt, kristent kors, som ikke er fyldt ud. Krydset er op mod albuen.

Mette Frederiksen (S) mener, at overfald på Morten Bødskov er politisk motiveret. Foto: Anders Brohus Dansk politik Mette F: Bødskov-overfald er politisk motiveret

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der oprettet en sag hos Københavns Politi under paragraf 119 i straffeloven.

Dermed anses overfaldet for at være mod en person i 'offentlig tjeneste eller hverv', og den maksimale straf er derfor otte års fængsel.

Københavns Politi bekræfter sagen over for Ritzau.

- Det er rigtigt, at han er blevet slået ude på Islands Brygge, og at politiet har optaget en anmeldelse for vold mod tjenestemand, lyder det fra politiets presseafdeling.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen.

Ved du noget? Skriv en sms til Ekstra Bladet til 1224 (alm. takst) eller mail os til 1224@eb.dk

1 af 3 
2 af 3 Den tidligere justitsminister Morten Bødskov har været udsat for et overfald. Foto: Ole Frederiksen.
3 af 3 Morten Bødskov har sovet på panodiler, efter at han blev slået ned i går aftes.
172 kommentarer
Vis kommentarer