Annonce:
Annonce:

Bolig-fup: Freder Vanopslagh efter 'lange snakke'

Folketinget vil ikke politianmelde LA-formand Alex Vanopslagh, selvom han har brudt regler for gratis bolig. Ellers vil det være forskelsbehandling, lyder det spøjse argument

Folketinget vil ikke politianmelde LA-formand Alex Vanopslagh, selvom han har brudt regler for gratis bolig. Ellers vil det være forskelsbehandling, lyder det spøjse argument

Annonce:
Følg Politik

'Med lov skal man land bygges', står der på døren over Folketingssalen.

Men Folketinget vil ikke politianmelde LA-formand Alex Vanopslagh, selvom han har brudt reglerne for bopælspligt og derved scoret sig en gratis folketingslejlighed i centrum af København, som han ikke havde ret til.

Det sagde Folketingets formand, Søren Gade, tirsdag, mens han stod lige neden under de berømte og højtidelige ord over Folketingssalen.

- Søren Gade, hvorfor indgiver I ikke en politianmeldelse?

- Vi har haft lange drøftelser og snakke i Præsidiet, og det er et Præsidium, der er enige om at lukke sagen i dag, siger Søren Gade.

Han begrunder fredningen af politiker-kollegaen med, at socialdemokraternes Simon Kollerup også blev fredet i en lignende sag om boligfup i 2015.

Annonce:

- I 2015 traf man en afgørelse om at lukke en lignende sag, og derfor har vi truffet præcis den samme afgørelse i dag, pointerer Gade.

Lukker og slukker
- Betyder det, at I ikke mener, at han har begået noget kriminelt?

- Ja, det betyder, at vi anser sagen for lukket. Alex Vanopslagh har selv henvendt sig til Folketinget og frasagt sig sin lejlighed og betalt det beløb tilbage, han har modtaget i dobbelt husførelse, lyder det fra Folketingets formand, den næstfineste post i kongeriget efter dronningen.

Dermed henviser han til, at Vanopslagh har betalt det beløb på 30.000 kroner årligt, som han fik til dobbelt husførelse for lejligheden, som han ikke havde ret til. Vanopslagh fortalte nemlig myndighederne, at han boede fast i en mindre lejlighed i Struer, selvom han ikke reelt gjorde det.

- Hvordan kan det være uden konsekvenser at bryde cpr-loven?

Annonce:

- Jamen, 'uden konsekvenser' ... jeg tror ikke, at Alex Vanopslagh opfatter det her som 'uden konsekvenser'. Han har frasagt sig sin lejlighed, fordi han ikke opfylder kravene. Og da han opdager, at han ikke opfylder kravene, så betaler han pengene tilbage.

Forskelsbehandling
- Vi er kommet frem til, at det vil være udtryk for forskelsbehandling, og det har jo haft en økonomisk konsekvens.

Hvad angår de konsekvenser, som Alex Vanopslagh føler, så har han tirsdag sagt til Ritzau, at han føler sig 'flov' over sagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få flere kommentarer ud af LA-formanden, men han afslog at give interview.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

'Med lov skal land bygges'.

- Søren Gade, hvad står der på døren lige bag ved dig?

- Det ved jeg ikke, jeg står jo med ryggen til

- 'Med lov skal land bygges'. Hvorfor politianmelder I så ikke en klar lovovertrædelse?

- Det står enhver frit for at politianmelde folk i det her land. Jeg har noteret mig, at der er indgivet en politianmeldelse mod Alex Vanopslagh, og så kører det den normale gang, siger Gade med henvisning til en borgers politianmeldelse af Vanopslagh.

Annonce:

Vil ikke ændre noget
- Almindelige borgere slipper jo ikke med at betale pengene tilbage, hvis de har fået en uberettiget ydelse?

- Jeg siger stille og roligt, at vi har taget udgangspunkt i en lignende sag fra 2015. Og det kan man så være enig eller uenig i.

- Vil I ændre reglerne fremadrettet?

- Jeg har ingen planer om at ændre noget. Jeg har planer om at sige til mine kolleger, at det nok er en god idé at sætte sig ind i de regler, der er, slutter Søren Gade.

Den tidligere grønne cykelforkæmper Klaus Bondam skal nu tiltrække flere miljøsvinende krydstogtskibe til København. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: