Bombe under Holst: Spindoktor bag hans debatindlæg

Stik imod Carl Holsts forklaring stod hans spindoktor bag debatindlæg, mens han var ansat i Region Syddanmark

Ekstra Bladet sendte live tidligere. Få seneste nyt i sagen her

Forsvarsminister Carl Holst (V) må endnu engang se sine forklaringer skudt i grus i sagen om hans spindoktor Christian Ingemann Nielsen.

Nye afsløringer fra JyskeVestkysten viser, at Carl Holsts spindoktor under folketingsvalgkampen har sendt flere debatindlæg og pressemeddelelser til medierne, mens rådgiveren var ansat og lønnet af Region Syddanmark.  Det har Carl Holst ellers benægtet overfor TV2 tidligere i dag.

Carl Holst (foto: René Schütze) Dansk politik - 15. sep. 2015 - kl. 11:07 Skeletterne vælter ud af skabet: Flere belastende oplysninger om Holst-spindoktor

JydskeVestkysten og lokale ugeaviser har modtaget flere emails fra Carl Holsts særlige kampagnemail, som den tidligere konge af Sønderjylland brugte i forbindelse med sit folketingskandidatur.

Af de vedhæftede debatindlæg og pressemeddelelser - som er skrevet i word-dokumenter - fremgår det, ifølge JydskeVestkysten, at de alle er oprettet af en person ved navn Christian Ingemann.

Holst-forklaring holder ikke
Carl Holst har ellers tidligere i dag overfor TV2 News afvist, at Christian Ingemann Nielsen har hjulpet ham i valgkampen.

– Jeg mener ikke, han har ført valgkamp for mig. Han har bistået mig i min egenskab af regionsrådsformand. Han har ført min kalender i forhold til at få hverdagen til at hænge sammen. Han har ikke ført valgkamp i forhold til at være ude på gader og stræder, lave politiske notater og hænge plakater op i lygtepælene, forsikrede Carl Holst til News.

Men JyskeVestkysten kan altså dokumentere, at en person ved navn Christian Ingemann i en række tilfælde har oprettet dokumenter med debatindlæg og pressemeddelelser på vegne af folketingskandidaten Carl Holst. Og sendt dem til lokale og regionale medier fra Carl Holsts særlige kampagne-email.

Se også: Skattebetalt valgkamp: Ny mail belaster Holst

Bør betale tilbage
Regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen fra Socialdemokraterne mener, at Carl Holst selv bør betale Christian Ingemann Nielsens løn.

- Det er jo et klokke klart bevis på, at manden har været presserådgiver for Carl Holst under valgkampen. Hvis der havde været en skygge af tvivl, så er den da helt væk nu. Det er ikke godt for ham, siger Karsten Uno Petersen, der i morgen på regionens forretningsudvalgsmøde kræver en redegørelse for ansættelsen af Ingemann.

- De skatteyder-penge - som er brugt på at betale hans løn - skulle jo gå til velfærd og sundhed. De skulle jo ikke gå til hans valgkamp. Hvis Carl Holst vil have en særlig rådgiver i sin valgkamp, så må han jo selv betale. Eller Venstre kunne betale, det blander jeg mig ikke i, siger Karsten Uno Petersen.

- Det er fair nok, hvis han vil have en personlig rårgiver. Men Carl Holst skal jo ikke bruge offentlige midler til at føre privat valgkamp. Så enkelt er det. Så Venstre eller Carl Holst har haft fingrene lidt for langt fremme, siger han.

Christian Ingemann Nielsen meddeler, at han 'ingen som helst kommentarer' har til sagen.

Carl Holst oplyser følgende gennem spindoktoren:

 ’Jeg har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer. Jeg forstår, at regionens forretningsudvalg får en redegørelse onsdag.’

118 kommentarer
Vis kommentarer