Borgmester i voldtægtssag: Det har været nogle hårde måneder

Ninna Hedeager Olsen skriver i en mail til partimedlemmer, at hun nu vil se fremad efter en hård periode

Ninna Hedeager Olsen. Foto: Morten Rode/Ritzau Scanpix
Ninna Hedeager Olsen. Foto: Morten Rode/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er mandag vendt tilbage til sit arbejde efter fire måneders sygemelding.

Borgmesteren har været sygemeldt på baggrund af en sag, hvor en mandlig partifælle er tiltalt for voldtægt af en kvindelig gæst i forbindelse med en fest i borgmesterens lejlighed. Den påståede voldtægt foregik i borgmesters seng, mens hun selv lå ved siden af.

I en mail til Enhedslistens medlemmer i hovedstaden forklarer Ninna Hedeager Olsen, at sygdomsperioden har været hård ved både hende og partiet.

Det skriver B.T., der har set Hedeager Olsens mail.

- Det har været nogle hårde måneder for både mig, gruppen på rådhuset, københavnsbestyrelsen og hele partiet, men nu er vi klar til at se fremad og tage fat på det arbejde, der ligger foran os, skriver hun.

Trækker i arbejdstøjet
Den påståede voldtægt skal ifølge anklagen være sket 31. marts under en privat fest i Ninna Hedeager Olsens lejlighed. Der ventes dom i sagen 25. september.

Som følge af sagen skrev teknik- og miljøborgmesteren på Facebook, at hun af professionelle var blevet opfordret til at 'trække stikket i en kortere periode'.

I sin mail til medlemmerne skriver Hedeager Olsen, at hun nu trækker i arbejdstøjet igen. Men samtidig opfordrer hun til, at medlemmerne opsøger hende og spørger ind til hændelsen, der har betydet fire måneders pause fra jobbet.

- I den forbindelse vil jeg også gerne give jer svar på de spørgsmål, I måtte have, om min sygemelding og tilbagevenden.

- Jeg vil derfor gerne opfordre jer til at invitere mig til møde i jeres afdelinger, og vil glæde mig til at møde jer igen, skriver Ninna Hedeager Olsen ifølge B.T.

Arbejdede på kro
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan borgmesteren trods sygemeldingen fra Rådhuset har serveret øl og mad på en kro på Tunø.

Under sygemeldingen har Ninna Hedeager Olsen har fået udbetalt 87.237,17 kroner om måneden. En del af dette beløb, har hun dog betalt i partiskat til Enhedslisten som følge af partiets interne regler.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+