Borgmesterløn plus pension: Så meget scorer Frank J.

Selv om overborgmester Frank Jensen har en indtægt på knap 1,5 mio. kr. om året, får han også ministerpension

Frank Jensen (foto: Joachim Rohde)
Frank Jensen (foto: Joachim Rohde)

54 år, vellønnet overborgmester i København og hæver pension hver måned.

Sådan er realiteterne for den tidligere socialdemokratiske minister Frank Jensen.

For på trods af, at han har en indtægt på omkring 1,5 millioner kroner om året gennem sit politiske hverv, så modtager Frank Jensen også den særlige ministerpension oven i hatten.

Konkret får overborgmesteren knap 18.000 kroner om måneden på den konto. Dermed når hans årlige indtægt op på omkring 1,7 millioner kroner, og han kan på den måde glæde sig over at tjene mere end statsministeren, der får godt 1.470.000 om året.

Forstår det ikke
I modsætning til Alternativets Uffe Elbæk har Frank Jensen ikke tænkt sig at takke nej til ministerpensionen, mens han får sin politikerløn. Det oplyser overborgmesteren i et interview med Ekstra Bladet.

Se her Carl: Elbæk siger nej til ’halv Holst’-løn

Enhedslistens Pernille Skipper finder det dybt urimeligt, at Frank Jensen får ministerpension oven i sin høje indtægt som overborgmester.

– Lønnen som overborgmester er jo klækkelig for at sige det på jysk. At man samtidig kan få pension, går simpelthen over min forstand.

– En ganske almindelig folkepensionist kan jo ikke få sin folkepension, mens man stadig får løn for at gå på arbejde. Så jeg kan ikke forstå, hvorfor politikere skal have så gunstige vilkår, siger hun til Ekstra Bladet.

Penge for bestyrelsesposter
Frank Jensens gunstige pensionsfidus skyldes, at han primært var minister før år 2000. Dermed hører han under et tidligere regelsæt, der betyder, at han allerede fik udbetalt den livslange pension, fra han stoppede som minister.

Dermed har Frank Jensen kunne hæve ministerpensionen i mere end 10 år.

Som overborgmester lyder Frank Jensens løn på knap 930.000 kroner om året. Når hans samlede indtægt er betydelig højere, skyldes det, at han får betaling for at sidde i en række bestyrelser – og altså samtidig modtager sin ministerpension.

Holger K. beholder omstridt ministerpension