Borgmestre indkaldt til coronamøde

Flere ministre deltager på mødet, hvor strategi for skoleåbning og lynteststeder bl.a. er på dagsordenen

Regeringen har indgået aftale med kommuner og regioner om at teste flere borgere to gange om ugen

Der er udsigt til, at en yderligere genåbning af Danmark er på trapperne.

I hvert fald er borgmestrene for landets 98 kommuner indkaldt til et møde om bl.a. skoleåbning og teststrategi mandag kl. 11. Det fremgår af en mail til borgmestrene, som DR er i besiddelse af.

Borgmester i Frederikshavn Birgit S. Hansen (S) bekræfter mødeindkaldelsen over for Ekstra Bladet. 

På mødet deltager sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). Også børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og Ane Halsbo Jørgensen (S), uddannelses og forskningsminister, deltager.

På mødet skal der drøftes flere steder, hvor dansker kan blive hurtigtestet for corona.

- Mødet indkaldes med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at understøtte en videre genåbning af grundskolen såvel som det bredere samfund, står der desuden i invitationen, oplyser Birgit S. Hansen.

Magnus Heunicke fortalte onsdag, at han håber, at der bliver plads til en yderligere og delvis genåbning af samfundet fra marts. Han forventer en udmelding om sagen i næste uge.

Står forrest i køen
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at myndighederne i første omgang har rettet fokus mod fire specifikke områder, når der igen skal åbnes.

Det fremgår af et svar fra Sundhedsministeriet.

Der er tale om afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser, udvalgsvarebutikker, udendørs kulturinstitutioner samt udendørs idræts- og foreningsfaciliteter.

Det er således inden for disse områder, at en ekspertgruppe regner på konsekvenserne ved en genåbning, har Sundhedsministeriet oplyst.

Sundhedsminister Magnus Heunicke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Dansk politik Genåbning: De står forrest i køen

Pia Olsen Dyhr. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix Dansk politik Flertal for større genåbning

302 kommentarer
Vis kommentarer