Annonce:
Annonce:

Bramsen irettesat efter 'nedværdigende kommentar'

Bertel Haarder kom med en løftet pegefinger til forsvarsministeren efter kommentar rettet mod Marcus Knuth

Bertel Haarder irettesætter Trine Bramsen efter arveprins Knud-kommentar
Annonce:
Følg Politik

Marcus Knuth (K) har i længere tid rettet hård kritik mod forsvarsminister Trine Bramsen (S). I går nåede konflikten en foreløbig kulmination, da forsvarsministeren kaldte Marcus Knuth for 'arveprins Knud' - altså langsomt opfattende.

Kommentaren faldt på et samråd torsdag, efter at Marcus Knuth spurgte, hvordan Afghanistans fald kunne komme bag på ministeren, da ugerapporter fra den danske delegation i Afghanistan havde beskrevet Talibans fremmarch siden maj.

Et spørgsmål Marcus Knuth har stillet mange gange.

- Med et glimt i øjet tænker jeg, at det bliver arveprins Knud, vi gentager den for. Men jeg gentager også gerne svaret for Marcus Knuth, sagde forsvarsministeren.

Det faldt ikke i god jord hos udvalgsformand, Berter Haarder.

- Selvfølgelig skal man i sådan en debat have lov til at bruge billeder og udtryk, men personligt brød jeg mig ikke om den med arveprins-Knud.

Annonce:

Nedværdigende
Marcus Knuth kommenterede det ikke på samrådet. Han er dog ikke i tvivl om, hvordan kommentaren skulle forståes. 

- Det var jo meget nedværdigende. Man bliver sat i bås med en, der er lidt langsomt opfattende. En sinke, som skal have gentaget tingene mange gange, siger han til Ekstra Bladet.

Marcus Knuth afviser - ikke overraskende - at han skulle være langsomt opfattende. Han forklarer, at han bliver ved med at spørge ministeren om det samme, fordi spørgsmålet ikke er besvaret.

Marcus Knuth har tidligere kaldt Trine Bramsen for den 'den dårligste forsvarsminister han har oplevet' i et opslag på facebook. Foto Jens Dresling.
Marcus Knuth har tidligere kaldt Trine Bramsen for den 'den dårligste forsvarsminister han har oplevet' i et opslag på facebook. Foto Jens Dresling.

Mangler respekt
Skal der ikke være plads til, at I kan gå lidt til stålet?

- Jo, helt sikkert, men grunden til at mit blodtryk nogle gange stiger en smule, når Trine Bramsen taler, er, at hun ikke respekterer dem, hun arbejder sammen med, siger Knuth.

- Vi havde også den sag, hvor hun kaldte forsvarschefen for en styrelseschef, hvor hun tydeligt ikke forstod kulturen i forsvaret.

Annonce:

Marcus Knuth nævner også en episode fra et tidligere samråd, hvor forsvarsministeren angiveligt skulle have grint af Marcus Knuths gentagende forsøg på at få svar det samme spørgsmål om indsatsen i Afghanistan.

Er du ikke en smule ømskindet, hvis du tager på vej over det her?

- Nu tog Bertel Haarder jo affære i går, og det var også derfor, at jeg ikke sagde noget i går. Men jeg synes det er problematisk, at hun først griner af mig på det første samråd, og derefter kalder mig arveprins-Knud.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Trine Bramsen. Det har endnu ikke været muligt.

Det svarede Trine Bramsen om ugerapporterne fra Afghanistan

Trine Bramsens svar fra samrådet:

- Ugerapporter indgår i det store efterretningsbillede.

- Der tilkommer informationer til FE (red.Forsvarets Efterretningstjeneste). FE har en hel masse informationer af forskellig karakter. På den baggrund lægger de altså et stort billede.

- Det svarer til, at man tager en ingrediens i en gryderet, og så er det altså den samlede ret, der til sidst præsenteres for dem, der nu skal indtage den.

- Det er den måde FE arbejder på. Det er formålet med at have FE, at det selvfølgelig er dem der sammenstykker efterretningsbillederne.  

- Så ugerapporterne indgår som én brik af rigtig mange brikker i det samlede billede.

- Jeg synes ikke, at det er rigtig svært at forstå, at det er den måde, de arbejder på. Det har også været den måde, tidligere regeringer har arbejdet på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: