Brian i vildt Lamborghini-eksempel om ny konto til 'almindelige danskere'

Erhvervsministeren tyer til luksusbiler, når han skal forklare fordelene bag regeringens planer om en aktiesparekonto

Brian Mikkelsen. Foto: Jens Dresling
Brian Mikkelsen. Foto: Jens Dresling

Går du også og drømmer om at skifte din gamle spand ud med en 'lækker Lamborghini'? Så lyt til Brian Mikkelsen (K).

Erhvervsministeren vil have flere helt 'almindelige danskere' ind på aktiemarkedet. Derfor vil Mikkelsen sammen med resten af VLAK-regeringen nu indføre en såkaldt aktiesparekonto, som gør det muligt at investere op til 500.000 kroner i danske virksomheder med en beskatning på 1,25 procent. En kopi af ordningen i Sverige.

- Formålet er, at vi får et gennembrud for, at almindelige danskere investerer i danske virksomheder, siger Brian Mikkelsen om planerne ifølge Ritzau.

Lækker Lamborghini

I Børsen forklarer Brian Mikkelsen dog noget mere malerisk om mulighederne i aktiesparekontoen. Bl.a. at aktionærer til enhver tid kan trække investerede midler ud af kontoen, så der kan blive råderum til f.eks. at investere i en luksusbil:

- Hvis man f.eks. vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det, fordi det er ens egne penge, lyder det opsigtsvækkende eksempel fra erhvervsministeren.

Der bliver ikke solgt mange modeller af den italienske superbil på det danske marked. Men i 2014 afsatte Carclub en Lamborghini Aventador Roadster til en dansk rigmand for den nette pris af 8,5 mio. kroner.

Regeringen baner vej for flere danskere på aktiemarkedet

Ifølge Journalisten bag Børsen-artiklen, forsøgte Brian Mikkelsen at ændre det opsigtsvækkende citat om Lamborghinien til i stedet at handle om den noget mere økonomisk tilgængelige VW Polo.

Erhvervsministeriet oplyser, at Brian Mikkelsen ikke ønsker at kommentere Lamborghini-eksemplet yderligere.

Win-win med Bugatti

Det er imidlertid ikke første gang, at Biran Mikkelsen kaster sig over luksusbiler, når han skal levere politiske pointer.

Da Brian Mikkelsen tilfældigt passerede en af de mest eksklusive biler i verden – parkeret i en gade i Paris – følte han trang til at komme med en politisk melding på Facebook.

Her er Brians Bugatti-bombe

Til billedet af en Bugatti Veyron skrev den konservative skatteordfører: ’Hvis vi havde lavere, mere fornuftige registreringsafgifter i Danmark, så ville flere f.eks. købe en Bugatti’.

’Det vil være win-win for alle’, konstaterede Mikkelsen videre.

Mange vil bruge konto

Erhversminister Brian Mikkelsen forventer, at mellem en halv og en hel million danskere vil benytte sig af den nye aktiesparekonto.

Potentielle investorer skal dog tage sig i agt for fald på aktiemarkedet. Beskatningen på 1,25 pct. gælder nemlig også, hvis aktierne falder i værdi, skriver Børsen. Med de nuværende aktiebeskatningsregler, er skatten nul, hvis værdien falder, da det kun er gevinster, der beskattes.

Brian Mikkelsen forklarer, at regeringens forslag til aktiesparekontoen er en "copy-paste" af den svenske model. Her har man hævet antallet af aktionærer ved at indføre en aktiesparekonto, og det billede skal gerne gentage sig i Danmark.