Brian M. er den rigeste: Har millioner i aktier

Efter krav fra statsministeren har også LA og K's ministre lagt deres økonomiske interesser frem

Brian Mikkelsen har nok at grine af. Her ankommer han til ministeroverdragelse på Amalienborg 28. november 2016  Foto: Linda Johansen
Brian Mikkelsen har nok at grine af. Her ankommer han til ministeroverdragelse på Amalienborg 28. november 2016 Foto: Linda Johansen

Regeringens nye ministre fra Konservative og Liberal Alliance har nu som krævet oplyst om deres private økonomiske interesser på Statsministeriets hjemmeside.

Og der er én minister, som springer i øjnene som velslået: Brian Mikkelsen (K), erhvervsminister.

Han ejer nemlig aktier i flere store virksomheder for en samlet værdi af ca. 3,8 millioner kroner.

Brian Mikkelsen ejer aktier i Apple (1,55 mio. kr.), Novo Nordisk (1 mio. kr.), Chr. Hansen Holding (600.000 kr.), DSV (261.000 kr.), Genmab (258.000 kr.) Hertil kommer en jerandel på 49 procent i EWN-BM Invest Aps, der har en kursværdi på 102.784 kroner.

Tallene fremgår af Brian Mikkelsens indberetning til Statsministeriet.

Da Brian Mikkelsen i november blev udnævnt til erhvervsminister skete det da også med en salut til netop erhvervslivet.

- Jeg vil som en anden Atlas løfte hele erhvervslivet!

- Jeg vil forkæle erhvervslivet. Så I er altid velkomne forbi til en kop te, hvis der er noget, sagde han ifølge Business.dk

Først efter ordre
En række borgerlige politikere, ikke mindst fra de to nye regeringspartier, har i årevis afvist at lægge oplysninger om privatøkonomien frem.

- Der findes jo også lande, hvor det er offentligt, hvad alle borgere betaler i skat, og det synes vi også er en privat ting, har økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) tidligere forklaret ifølge Information.

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har gjort det klart, at det er et krav, at ministre oplyser om deres interesser.

Efter det oplyste er erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) den rigeste af ministrene. Det er dog kun oplysninger om investeringer på mere end 50.000 kroner, der skal oplyses.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) oplyser, at hun gennem et holdingselskab ejer en del al af firmaet FJ Industries, der producerer metalkomponenter. Andelen har en værdi på lige over to millioner kroner.

Derudover er det ikke fordi, de nye ministre har det helt store at oplyse. Det er dog kun oplysninger om investeringer på mere end 50.000 kroner, der skal oplyses.

Thyra og pindsvinene
Derudover kan ministrene oplyse, hvilke foreninger de er medlem af. Blandt andet er justitsminister Søren Pape Poulsen (K) medlem af Foreningen til bevarelse af Tange Sø.

Og ældreminister Thyra Frank (LA) er blandt meget andet medlem af Danmarks Naturfredningsforening og Pindsvinevennerne.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er ifølge det oplyste ikke medlem af andet end Liberal Alliance. Og han har heller ikke oplyst om nogen investeringer på mere end 50.000 kroner.

89 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere