Brian M. jubler over boligskatteaftale: 'På Frederiksberg vil gevinsten være stor, meget stor'

Den konservative erhvervsminister er meget glad for dagens aftale om boligskat. Han lover skatterabat til Frederiksberg-borgere

Se præsentationen af Kristian Jensen her - Vi beklager udfald i starten (Video: Ritzau)

Boligejere på Frederiksberg kan roligt glæde sig over den aftale om boligskat, som regeringen har landet med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og de radikale.

Der forsikrer den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen. 

- På Frederiksberg vil gevinsten være stor, meget stor, fortæller han i Finansministeriet.

Den konservative minister forklarer, hvorfor gevinsten er stor for netop boligejerne på Frederiksberg:

- Hvis vi ikke havde lavet denne aftale, så havde nogle af Frederiksberg-borgerne oplevet sandsynligvis måtte sælge deres lejlighed eller hus. Nu aflyser vi den grundskyldsstigning, og for nogles vedkommende er det endda sådan, at de får en skattenedsættelse. Så i rigtige penge vil en del Frederiksberg-borgere komme til at betale mindre i skat, siger han og supplerer:

- Det vil være sådan for Frederiksberg-borgernes vedkommende, at der vil være en aflyst grundskyldsstigning på rigtig mange penge. Så vil der være en permanent skatterabat, som vil betyde noget for Frederiksberg-borgerne, og så vil der for nogens vedkommende være en reel skattelettelse.

Politisk forlig: Her er den nye boligskat

Ifølge regeringens beregninger er der da også en god skatterabat at hente for de rigeste boligejere på Frederiksberg - i hvert fald i forhold til, hvis den tidligere beskatningsmodel var fortsat.

Skatterabatten på Frederiksberg for et 'dyrere hus' til en værdi af 11,6 mio. til være på 20.900 om året. Mens rabatten vil være på 2100 kroner om året for et 'typisk hus' på Frederiksberg til 8,6 millioner kroner.