Annonce:
Annonce:

Brian Mikkelsen forlader regeringen

Regeringen mister endnu en profil. Løkke går til dronningen i morgen

Tilbage i december løb Brian Mikkelsen tør for ord, da han skulle beskrive stemningen i regeringen. Nu forlader han den. Video: Philip Davali
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver med under et år til valget tvunget til endnu en omrokering på sit ministerhold.

Konservativ topprofil og erhvervsminister Brian Mikkelsen forlader regeringen, Folketinget og dermed dansk politik for at blive direktør i brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Som følge af Brian Mikkelsens exit går statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til dronningen torsdag, oplyses det fra Statsministeriet.

- Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer, udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse: 

- Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer.

Annonce:

Justerer regeringens sammensætning
Lars Løkke Rasmussen blev så sent som i maj også tvunget til en regeringsrokade, da Søren Pind (V) og Esben Lunde Larsen (V) forlod deres ministerposter og dansk toppolitik.

Statsministeren udtaler sig i en skriftlig kommentar om Brian Mikkelsens beslutning:

'Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække.

Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet.

I det lys vil jeg gå til Dronningen i morgen for at justere regeringens sammensætning.'

Blå bog Brian Arthur Mikkelsen

Brian Mikkelsen har i en årrække været en stærk mand i de konservative kulisser. Formandsposten i Konservative har han dog aldrig bestredet.

Rollen har resulteret i adskillige ministerposter.

Erhvervsminister fra 28. november 2016 til 20. juni 2018
Økonomi- og erhvervsminister fra 23. februar 2010 til 3. oktober 2011.
Justitsminister fra 10. september 2008 til 23. februar 2010.
Kulturminister fra 27. november 2001 til 10. september 2008.
Formand i folketingsgruppen 2012-2015, næstformand 1999-2001, 2011-2012 og fra 2015.

Øvrige poster

KU-formand: 1989-1990

I antidoping-organisationen WADA's bestyrelse 2002-2003, vicepræsident 2004-2006 og medlem af eksekutivkomiteen fra 2007.

Næstformand for CBS Executive fra 2012.

Formand for Olympisk Idrætsforum fra 2013.

Kilde: ft.dk

Dansk Erhvervs hidtidige direktør, Jens Klarskov, fratræder 'efter gensidig aftale', fremgår det af en pressemeddelelse fra organisationen.

Dansk Erhvervs formand, Jens Mathiesen, forklarer, at tiden er inde til at lade nye kræfter træde til.

- Derfor er det en stor glæde, at Brian Mikkelsen har takket ja til posten som Dansk Erhvervs nye administrerende direktør og til at stå i spidsen for den fortsatte markante udvikling af Dansk Erhverv, udtaler Mathiesen. 

- Han er den bedst tænkelige person til at stå i spidsen for Dansk Erhverv fremadrettet, mener formanden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: