Britta betalte millioner tilbage

I 2016 stjal Britta Nielsen 5,6 millioner kroner, men samme år førte hun 3,8 af dem retur ifølge ny rapport

Britta betalte millioner tilbage

Fredag var der pressemøde i Britta-sagen. Se med her.

Noget gik tilsyneladende skævt for den svindelsigtede Britta Nielsen i 2016.

Ifølge en rapport fra revisionsfirmaet PwC havde hun fra 1993 og frem til dette år løbende ført omkring 115 millioner kroner fra statskassen over til sine egne konti i Danske Bank og Nordea.

Svindlen var systematisk og tilsyneladende skruppelløs, men i 2016 sker der pludselig et afbræk i det hidtidige mønster:

Britta Nielsen fører 3,8 millioner kroner, som hun har overført til sig selv, tilbage til Socialstyrelsens kasse.

Rapportens oplysninger om, hvorfor og hvordan tilbageførslen foregik, er i første omgang udeladt efter krav fra Bagmandspolitiet, der er ved at stykke straffesagen mod Britta Nielsen sammen.

Derfor kan offentligheden ikke, før straffesagen begynder, få oplyst, hvad det var, der skete i 2016, der tilsyneladende gav Britta Nielsen kolde fødder.

Var hun ved at blive afsløret og måtte derfor lappe det hul, hun havde lavet med svindlen, så afholdt det hende dog ikke fra at fortsætte i både 2017 og 2018.

I forhold til de tidligere år faldt de svindlede beløb dog markant i 2017 og 2018 til samlet 500.000 kroner.

Samlet er det myndighedernes påstand, at Britta Nielsen har ført 120.573.288 kroner fra kasser under Socialministeriet til seks af sine egne konti.

Det er sket ved i alt 298 transaktioner.

Britta-sagen

Over en årrække – fra 1993 til 2018 – lykkedes det ifølge politiets sigtelser for 64-årige Britta Nielsen at flytte mindst 120,6 millioner kroner fra Socialstyrelsens kasser til egne lommer.

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika den 5. november – og ankom til Danmark 9. november, hvor hun blev varetægtsfængslet.

I midten af december valgte hun frivilligt at forlænge sin varetægtsfængsling frem til 15. januar. Her valgte hun igen frivilligt at forlænge varetægtsfængslingen.

Hun er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der straffes med op til otte års fængsel.

Hendes tre børn, Samina, Jamilla og Jimmy Hayat, er sigtet for groft hæleri, der kan give op til seks års fængsel.

De to døtre er i dag på fri fod, mens Jimmy ligesom sin mor stadig er varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig ligesom sine søstre.

Britta Nielsens svigersøn Kian Omid Mirzada, 37, blev tidligere på året ligeledes sigtet for groft hæleri i den store svindelsag. Han nægter sig også skyldig

Ser man på statskassens samlede tab, skal de tilbagebetalte 3,8 millioner kroner derfor fratrækkes, og det foreløbige tab er derfor reelt 116,9 millioner kroner.

Samtidig er Bagmandspolitiet godt i gang med at spore Brittas Nielsens forsvundne millioner i både Danmark og udlandet og har blandt andet fået indefrosset store summer i Sydafrika.

Britta Nielsen og hendes søn sidder varetægtsfængslet i sagen, mens hendes to døtre og en svigersøn er sigtede, men på fri fod.

LIVE