Annonce:
Annonce:

Brøndby-chef samarbejder med islamister

Brøndby IF's sportsdirektør, Per Rud, holder i aften oplæg i fodboldklub styret af bl.a. Hizb ut-Tahrir-profil - overvej grundigt, hvem I samarbejder med, lyder det fra minister

Annonce:
Følg Politik

Når fodboldklubben Brøndby Strand IK (BSI) i aften afholder et åbent arrangement på den københavnske vestegn, er der prominent besøg.

Sportsdirektør for superligaklubben Brøndby IF, Per Rud, holder således oplæg ved arrangementet i anledning af, at de to klubber har indgået et samarbejde om talentudvikling.

Den disposition fra Brøndby-direktørens side møder imidlertid kritik fra en række politikere på Christiansborg.

Sagen er nemlig den, at BSI tidligere på året kom i fokus, efter at medlemmer fra den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir havde overtaget klubben.

Islamister indtager fodboldklub

Islamist byder velkommen
Hizb ut-Tahrir har tidligere fået opmærksomhed ved at opfordre til ikke at stemme ved folketings- og kommunalvalg samt ved at udtrykke foragt for jøder og homoseksuelle.

Annonce:

Det er det fremtrædende Hizb ut-Tahrir-medlem Zahid Mansoor, der har sat sig i BSI-formandsstolen. Zahid Mansoor har blandt andet været taler på et Hizb ut-Tahrir-stormøde sidste år, hvor han agiterede for, at bandekriminalitet er et resultat af den vestlige kultur.

Netop Zahid Mansoor byder velkommen ved aftenens arrangement, hvorefter koordinator i Brøndby IF Steen Jølnæs og senere Per Rud tager over med deres oplæg.

Overvej det grundigt
Ekstra Bladet har forelagt oplysningerne om arrangementet for social- og integrationsminister, Manu Sareen (R).

Han mener, at Brøndby IF bør overveje grundigt, hvilke klubber de samarbejder med.

’Jeg kan på ingen måde bestemme, hvem en fodboldklub vælger som formand. Men jeg synes, det er helt uacceptabelt, hvis man bruger en sportsklub for unge mennesker til at sprede religiøs propaganda. Jeg går ud fra, at det er en opfattelse, som jeg deler med Brøndby IF, og at de derfor altid grundigt overvejer, hvem de indgår samarbejde med. Sport og religion skal ikke blandes sammen,’ siger Manu Sareen i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Annonce:

Klubben drives på ordentlig vis
I en mail til Ekstra Bladet forklarer Per Rud blandt andet om samarbejdet med Brøndby Strand IK:

- Vi samarbejder med HELE fodboldklubben BSI, da det er vores klare indtryk, at klubben drives på ordentlig, demokratisk vis efter værdier, som vi som klub kan stå inde for. Vi er løbende i dialog, har opfølgende møder og sikrer os, at alt er, som det bør være.

- Vi lytter selvfølgelig hele tiden til de signaler, der er - også fra politikere og myndigheder. Og vi tøver ikke med at trække os ud af samarbejdet, hvis det viser sig, at BSI ikke respekterer demokratiske spilleregler og efterlever samme værdier, som vi har.

Følg med på ekstrabladet.dk senere i dag og læs flere politiske reaktioner på sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: