Annonce:
Annonce:

Brutalt angreb: - Sofie Carsten er en del af løgnen

Stor vrede over Sofie Carsten Nielsen: Lotte Rod selv måtte 'oute' Morten Østergaard, da han og Sofie Carsten Nielsen holdt fast i, at de som radikal ledelse ikke var inhabile i krænkersag

Sofie Carsten Nielsen havde denne reaktion på beskyldningerne, da vi fangede hende på vej til gruppemøde torsdag morgen. Video: James Kristoffer Miles
Annonce:
Følg Politik

Det syder internt hos de radikale, efter at Sofie Carsten Nielsen i aftes blev valgt som ny politisk leder efter Morten Østergaards #metoo-sag.

Flere gruppemedlemmer mener, at den nykronede partileder, Sofie Carsten Nielsen, har været en central del af håndteringen af Østergaards sag om hans befamling af MF Lotte Rod tilbage i 2011.

- Sofie Carsten Nielsen er en del af løgnen, siger et radikalt gruppemedlem til Ekstra Bladet.

Efter et over seks timer langt krisemøde skulle der et kampvalg til mod tidligere minister Martin Lidegaard, før Sofie Carsten Nielsen over for pressen kunne erklære, at hun havde 'et stærkt mandat' - med stemmerne 12-4 - til at tage et opgør med sexisme og chikane internt i partiet.

Der skulle et kampvalg på et over seks timer langt krisemøde til mod tidligere minister Martin Lidegaard, før Sofie Carsten Nielsen over for pressen kunne erklære, at hun havde 'et stærkt mandat' - med stemmerne 12-4. Video: Kenneth Meyer

Annonce:

Kunne det virkelig passe
Men det er faldet flere medlemmer af folketingsgruppen for brystet, at Morten Østergaard, men også den nyslåede leder i mere end halvanden time på maratonmødet holdt fast i, at de ikke var inhabile til at håndtere sagen.

Igen og igen spurgte flere medlemmer ifølge Ekstra Bladets oplysninger, om det virkelig kunne passe, at de begge var habile til at lede sagen.

Mortens MeToo-mareridt: Radikale rasede over EB-video

Morten Østergaard blev også spurgt, om han var krænkeren. Men hverken han eller Sofie Carsten Nielsen ville 'af princip' røbe identiteten.

Dét selvom Sofie Carsten Nielsen i mere end en måned har kendt til sagen om Lotte Rod, samt at Østergaard var manden bag befamlingen.

Til sidst var det Lotte Rod, som med tårer i øjnene fortalte sine partifæller, at det var Morten Østergaard. som havde lagt hånd på hende. Først derefter valgte Østergaard at trække sig.

Har Morten Østergaard en fremtid i dansk politik?

Annonce:

Pressede med Lidegaard-sag
Dermed er det den klare vurdering hos flere medlemmer, at Sofie Carsten Nielsen selv er en del af problemet og tildækningen af den over 11 år gamle sag, som nu er endt med at koste Morten Østergaard hans politiske formandskarriere.

Derudover er der stærk vrede i flere hjørner af partiet over, at både Sofie Carsten Nielsen og Morten Østergaard ifølge flere kilders udlægning brugte det kneb, at der kunne komme sager mod Martin Lidegaard som mand, hvis han blev valgt som ny leder.

Det skete i individuelle samtaler med gruppemedlemmer for at overtale dem til at støtte Sofie Carsten Nielsen.

- Det gjorde Lidegaard rasende. Og det kan jeg faktisk godt forstå. Det er decideret ufint, siger et radikalt gruppemedlem til Ekstra Bladet torsdag morgen.

Ny ballade venter
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er sagen langtfra død, og der vil på det radikale gruppemøde torsdag morgen formentlig være ny ballade om håndteringen af krænkersagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: