Bupl klapper i hænderne over millioner til børneområdet

Kommunebudgetter viser, at børneområdet slipper for at spare for første gang i mange år, siger fagforening

I Bupl ånder pædagogerne lettet op.

For i kommunernes netop vedtaget budgetter, er der 'for første gang i flere år' ikke blevet skåret på 0-6-års området, skriver Bupl i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig en milepæl, at kommunerne samlet set ikke skærer ned på børneområdet. Der er sket en stor udvikling i budgetterne den seneste måned, hvor det ellers så ud til, at børneområdet igen stod for skud.

- Men lokalpolitikerne har lyttet, og det vil vi gerne kvittere for, siger formand Elisa Bergmann.

Bupls lokale fagforeninger har fulgt budgetterne tæt i alle landets kommuner, og samlet set bliver der tilført omkring 15 millioner kroner til 0-6 års området i det nye år, skriver fagforeningen.

De endelige budgetter for kommunerne viser, 35 af dem har valgt at spare på børneområdet næste år. 43 kommuner vil holde budgettet i ro, og 20 kommuner vil investere på børneområdet.

Selv om der er flest kommuner, der vil spare, så bliver det opvejet af de 20 kommuner, der investerer i børnene, som for eksempel Fredericia Kommune, der tilfører 8 millioner, påpeger Bupl.

Tre kommuner mangler og indgår derfor ikke i opgørelsen.

En tidligere undersøgelse, som Bupl lavede, viste ellers noget helt andet. Da planlagde kommunerne samlet at spare cirka 50 millioner kroner i 2016 på børneområdet.

Dengang forventede 44 kommuner at spare på vuggestuer og børnehaver, mens 36 kommuner vil holde budgettet i ro. 13 kommuner planlagde at investere på børneområdet.

Bupl lancerede i den forbindelse et Danmarkskort, så offentligheden kunne få et indblik i de enkelte kommuners planer på børneområdet.

- Vores Danmarkskort har sandelig gjort indtryk, for vi er siden blevet kontaktet af flere kommuner, der vil fortælle, at de har fjernet besparelserne. Der er ingen tvivl om, at den store opmærksomhed har gjort en forskel, siger Elisa Bergmann.

3 kommentarer
Vis kommentarer