Annonce:
Annonce:

Burger King tippede politiet om Papes kæreste

Det var fastfood-kæden Burger King, der tippede politiet om justitsminister Søren Papes (K) fulde forlovede, der satte sig ind bag rattet

Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vasquez. Foto: Rumle Skafte
Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vasquez. Foto: Rumle Skafte
Annonce:
Følg Politik

Et stop ved Burger King i Viborg satte politiet på sporet af justitsminister Søren Pape Poulsens (K) samlever, Josue Medina Vasquez, i sagen om spirituskørsel.

Det oplyser Burger-kædens pressechef i Danmark, Kim Ege Møller, som dog ikke direkte kæder justitsministerens forlovede sammen med anholdelsen, der var den eneste i området ifølge politiet.

'Burger King i Viborg kontaktede i aftes politiet, da personalet fik mistanke om, at en gæst, der forlod restauranten i bil, var spirituspåvirket', skriver han i en sms.

Der var dog intet usædvanligt over opkaldet til politiet, da det er fast praksis hos burgerkæden.

'Det er en klar politik i Burger King, at vi ikke accepterer spirituskørsel, og at vi orienterer politiet, når vi har mistanke om, en gæst, der forlader restauranten i bil, er spirituspåvirket', skriver pressechefen.

Annonce:

Det var Søren Pape selv, der tidligere fredag skrev på Facebook, at hans samlever i nat havde kørt spirituskørsel med en promille på 1,25.

'Der skal ikke herske tvivl om, at det er en meget alvorlig sag, som jeg er inderligt ked af. Spirituskørsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvenser. Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre. Min holdning til lov og orden er den samme i dag som i går,' skriver justitsminister Søren Pape Poulsen på Facebook.

Anholdt ved Burger King
Josue Medina Vasquez' spirituskørsel skete natten til fredag i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Søren Pape Poulsen var ikke med i bilen, da han befandt sig i København. Det oplyser Søren Pape Poulsens særlige rådgiver til Ekstra Bladet.

Torsdag aften blev en 32-årig mand fra Viborg, der svarer til Josue Medina Vasquezs beskrivelse anholdt for spirituskørsel ved Burger King på Holstebrovej i Viborg, oplyser politiet. Anholdelsen skete ca. 22.40.

Annonce:

Ud over anmeldelsen har Burger King ikke yderligere kommentarer til sagen.

'Det er vores klare politik, at vi i øvrigt ikke fortæller om vores gæsters opførsel og og ageren på vores restauranter – vi har derfor ikke øvrige kommentarer om den aktuelle sag fra Viborg', skriver pressechefen.

Konservative hjemsøgt af spritdomme: Her ligger Papes kæreste på promille-barometeret

Tårnhøj promille
Da Josue Medina Vasquez havde en promille på mellem 1,2 og 2, bliver straffen hård for den 32-årige politikerkæreste:

Han får som udgangspunkt frakendt kørekortet ubetinget i 3 år. Alternativt kan han søge om at køre med alkolås i tre år ifølge nye regler fra 15. december. Oveni det kommer en bøde, der ca. svarer til hans netto månedsløn ganget med promillen.

Annonce:

Endelig skal han til kontrollerende køreprøve for at generhverve kørekortet/køre med alkolås samt tage et såkaldt ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden han kan generhverve.

Forlovet
Søren Pape Poulsen blev i sommer forlovet med sin partner, Josue Medina Vasquez, der stammer fra Den Dominikanske Republik. Det er planen, at de skal giftes i domkirken i hjembyen Viborg til sommer.

Parret stod offentligt frem i 2014, da Søren Pape som den første homoseksuelle nogensinde blev formand for de konservative.

De konservative har tidligere været ramt af sager om spritkørsel. Mest kendt er sagen om Hans Engells spritdom, der i 1997 kostede ham posten som formand for partiet. Men også tidligere udenrigsminister Per Stig Møller og tidligere folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen har fået spiritusdomme.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: