Byebye Lamborghini-Brian: Så rig og sjov er han

Velhavende og rejsende i tossede citater: Brian Mikkelsens farvel gør unægteligt dansk politik lidt kedeligere

Tilbage i december løb Brian Mikkelsen tør for ord, da han skulle beskrive stemningen i regeringen. Nu forlader han den. Video: Philip Davali

Med 52-årige Brian Mikkelsens afsked til Christiansborg forlader på én gang landets næstrigeste og nok sjoveste politiker toppolitik.

Pengene først. Selv ejer Brian Mikkelsen aktier for over fem millioner kroner. Det viste Ekstra Bladet opgørelse så sent som i maj. Dermed er det kun nyudnævnte Tommy Ahlers (V), der af regeringens ministre har flere penge på kistebunden.

Læg dertil, at Brian Mikkelsen har tjent en milliongage som minister i årevis. 1,2 millioner kroner tjente han senest årligt i jobbet som erhvervsminister. Hertil kommer den klækkelige ministerpensionsordning, som ifølge de seneste tal fra Finansministeriet har en gennemsnitlig værdi af næste én million kroner om året fra pensionsalderen.

Men det er især ægteskabet med Eliane Grethe Wexøe-Mikkelsen, der placerer ham på den grønne gren.

Hun arvede i '02 værdier for mindst 75 millioner kroner. Af regeringens åbenhedsordning fremgår det, at hun i dag i virksomhedsbesiddelser og aktiebeholdning er god for mindst 100 millioner kroner.

Hertil kommet parrets pragtvilla i Hellerup, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev købt i '02 for 17 millioner kroner.

Skarpe knive i skuffen
At det kører meget godt sådan rent privat økonomisk i familien Wexøe-Mikkelsen har flere gange kunnet aflæses i de udtalelser, som Brian Mikkelsen har givet til pressen.

Men det nok mest kendte citat fra Brian Mikkelsen omhandlede de autonome, som den daværende justitsminister var godt og grundigt træt af, politiet ikke slog hårdee ned over for. Foran sin villa i Hellerup leverede han dette legendariske citat til TV2 News:

- Selv om de er mange af dem, så er de jo ikke særligt kloge. De har ikke opfundet særligt mange skarpe knive i skuffen. Også er de ikke særligt stærke, de er skæve og vinde. De er fulde og så videre.

Blå bog Brian Arthur Mikkelsen

Brian Mikkelsen har i en årrække været en stærk mand i de konservative kulisser. Formandsposten i Konservative har han dog aldrig bestredet.

Rollen har resulteret i adskillige ministerposter.

Erhvervsminister fra 28. november 2016 til 20. juni 2018
Økonomi- og erhvervsminister fra 23. februar 2010 til 3. oktober 2011.
Justitsminister fra 10. september 2008 til 23. februar 2010.
Kulturminister fra 27. november 2001 til 10. september 2008.
Formand i folketingsgruppen 2012-2015, næstformand 1999-2001, 2011-2012 og fra 2015.

Øvrige poster

KU-formand: 1989-1990

I antidoping-organisationen WADA's bestyrelse 2002-2003, vicepræsident 2004-2006 og medlem af eksekutivkomiteen fra 2007.

Næstformand for CBS Executive fra 2012.

Formand for Olympisk Idrætsforum fra 2013.

Kilde: ft.dk

Det var Brian Mikkelsen som lagde arm med de øvrige regeringsspidser. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Dansk politik - 20. jun. 2018 - kl. 17:29 Hans Engell om Brians chok-exit: Et blodtab for Søren Pape

Men de senere år har citatmaskinen Mikkelsen altså gjort sig mere i overklasse-genren. Da han skulle forklare, hvad almindelige danskere skulle bruge en aktiesparekonto til hev han et senere Lamborghini-eksempel på af ærmet.

- Hvis man f.eks. vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det, fordi det er ens egne penge, sagde han ifølge Børsen.

Splitternøgen
Over for Berlingske Business begrundede han i maj i år sit ønske om billigere banklån med udsigten til billigere adgang til luksusgode nummer ét i det nordsjællandske, lystyachten.

- Boliglån er det største lån i de flestes liv, medmindre man køber en stor lystyacht, og så skal man bruge fem minutter mere på at finde det bedste tilbud, sagde han.

Brian Mikkelsen ser i det hele taget lyst på tilværelsen.

Efter et par gode meningsmålinger var stemningen i hans lokale fitnesscenter helt i top, måtte man forstå på erhvervsministeren.

- Siden vi kom i regering, er vi gået frem i alle meningsmålinger. Der er en mere positiv stemning omkring os. Når jeg står splitternøgen ude i badet efter spinning, klasker folk mig næsten på numsen og siger; hvor går det godt.

Sådan sagde han i et større interview med Ekstra Bladet i september 2017.

Brian Mikkelsen giver gong gong'en et dask under et virksomhedsbesøg. Foto: Jacob Ehrbahn
Brian Mikkelsen giver gong gong'en et dask under et virksomhedsbesøg. Foto: Jacob Ehrbahn

Brian Mikkelsen arm i arm med sine partifæller Mai Mercado og Søren Pape Poulsen. Foto: Jens Dresling
Brian Mikkelsen arm i arm med sine partifæller Mai Mercado og Søren Pape Poulsen. Foto: Jens Dresling
 

Brian Mikkelsen som kulturminister i Cannes i '07. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Brian Mikkelsen som kulturminister i Cannes i '07. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Brian Mikkelsen. Foto: Ritzau Scanpix Dansk politik - 20. jun. 2018 - kl. 17:57 Brian Mikkelsen afslører: Er helt færdig i politik

Brian Mikkelsen vinker farvel. Foto: Jens Dresling Dansk politik - 20. jun. 2018 - kl. 16:07 Brian Mikkelsen forlader regeringen

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen