Camre skilt for fjerde gang: Jeg er ikke blevet bange for kvinder

Den rutinerede politiker har for fjerde gang måttet underskrive skilsmissepapirer

80-årige Mogens Camre er atter en gang blevet skilt. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
80-årige Mogens Camre er atter en gang blevet skilt. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

Den 80-årige tidligere folketingspolitiker og nuværende byrådsmedlem Mogens Camre (DF) er atter ledig på kødmarkedet efter at være blevet skilt fra sin hustru gennem to år, Karen Helbo, i januar.

Det bekræfter Mogens Camre over for Ekstra Bladet.

Han fortæller, at han har det fint trods bruddet, der altså fandt sted for fire måneder siden.

- Jeg har det sådan set udmærket. Det var åbenbart en fejltagelse, andet er der ikke at sige om det, siger han til Ekstra Bladet.

Skilsmissen er Mogens Camres fjerde.

- Du har jo prøvet det før må man sige?

- Jo altså, nu er der jo nogle mennesker, der skifter partner uden at have papir på dem. Det har jeg så ikke gjort så meget. Og så bliver det jo mere annonceret, når man har papir på hinanden, siger han.

På trods af de fire mislykkede ægteskaber, har den rutinerede politiker ikke opgivet at finde kærligheden igen.

- Det kan man jo aldrig vide. Men jeg tror, at jo ældre man bliver, des vanskeligere bliver det at finde et menneske, man matcher med. Og det hænger jo sammen med, at alle mennesker med tiden får indgroede vaner og holdninger, og det kan man ikke så let lave om på, siger han.

Har ikke brændt fingrene
Han fortæller dog, at de fire skilsmisser ikke har været så hårde, så han fuldstændig har mistet modet.

- Jeg føler ikke, at jeg på noget tidspunkt har brændt fingrene, så jeg er ikke blevet bange for kvinder, ligesom nogle mænd bliver bange for kvinder eller kvinder bliver bange for mænd, fordi de synes, det er for besværligt, og de hellere vil leve alene.

Selvom dåbsattesten viser, at Mogens Camre har rundet de 80 år, har han ikke tænkt sig at stoppe med at arbejde, og det kan ifølge ham selv være med til at bidrage til, at et parforhold kan være svært at få til at hænge sammen.

- Det ligger ikke til mig at tage den med ro. Mine forældre blev meget gamle og var aktive langt oppe i alderen. Jeg føler mig ikke meget anderledes end for 10 eller 20 år siden. Det er jo klart, at det naturligvis ikke passer med en kvinde, der ønsker at leve en pensionist-tilværelse, siger han.

Hvis man skulle have lyst til at være den næste kvinde i Mogens Camres liv, skal man derfor være parat til at acceptere, at han ikke har tænkt sig at lægge arbejdet i Gladsaxe Kommune på hylden.

- Man skal vælge hele personen. Hvis en af personerne i et forhold skal opgive noget centralt ved sin person, så går det aldrig godt, lyder det fra DF'eren.

Dømt for racisme
Mogens Camre sad i 1968 til 1987 i Folketinget for Socialdemokraterne. I 1999 skiftede han parti til Dansk Folkeparti, for hvem han sad i Europaparlamentet frem til 2009. Undervejs nåede han at blive valgt til Folketinget, men han frasagde sig sit mandat for at blive i parlamentet.

I 2013 blev han valgt ind i byrådet i Gladsaxe Kommune, hvor han fortsat sidder. På trods af pladsen i det lokalpolitiske har han dog alligevel formået at gøre sig bemærket på nationalt plan, da han i 2014 på Twitter sammenlignede muslimer med nazister.

Det førte til en dom for racisme i byretten, som i februar blev stadfæstet af landsretten, der idømte ham ti dagbøder af hver 800 kroner.

112 - 1. feb. 2016 - kl. 13:31 Mogens Camre dømt for racisme i landsret

Mogens Camre har i alt syv børn. Tre fra ægteskabet med Marianne Camre, tre fra det efterfølgende ægteskab med Vita Andersen og siden et enkelt fra hans forrige ægteskab med den 38 år yngre Lene Tychsen Camre.

116 kommentarer
Vis kommentarer