Carl Holst afviser fagforeningers kritik

Forsvarsminister Carl Holst (V) mener ikke, at sag om rådgiver skygger for hans arbejde som forsvarsminister

Forsvarsminister Carl Holst (V) passer uanfægtet sit arbejde, skønt statsforvaltningen undersøger, om Christian Ingemann Nielsen, som var Holsts rådgiver i Region Syddanmark, angivelig hjalp ham ved folketingsvalget imod reglerne.

Det siger Carl Holst efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn. Forsvarets fagforeninger mener i Fyens Stiftstidende, at personalesagen kan skade forsvaret.

- Det er ikke en sag, der har noget med Venstres folketingsgruppe at gøre. Det er en sag, der hører hjemme i min fortid i Region Syddanmark, siger Carl Holst.

- Forsvaret har ikke brug for at have en minister, som ikke har sin fulde opmærksomhed på forsvaret, siger Flemming Vinther fra HHKK, som organiserer hærens konstabler og korporaler, til avisen.

Officerernes formand, Niels Tønning, fra HOD vil som Flemming Vinther ikke kommentere personalesagen.

- Jeg vil ikke forholde mig til, hvad Carl Holst har gjort eller ikke har gjort, men sagerne får det forsvarspolitiske til at træde i baggrunden, så vigtige problemer står uløste hen, siger Niels Tønning til avisen.

Jesper Korsgaard Hansen, som er formand for Centralforeningen for Stampersonel har ikke først ønsket kommentere sagen.

- Når det er sagt, er jeg selvfølgelig også bekymret for, at det her vil få betydning for forsvarets vilkår på den lange bane, fordi forsvarsministerens troværdighed er svækket, siger Jesper Korsgaard Hansen til avisen.

Forsvarsministeren understreger, at Christian Ingemann Nielsen, som nu er hans presserådgiver i ministeriet, ikke hjalp ham i valgkampen. Han vi samarbejde fuldstændig med statsforvaltningen, understreger Carl Holst.

- Han har ikke ført valgkamp for mig, siger Carl Holst.

10 kommentarer
Vis kommentarer