Carl Holst: F-16 skal formentlig udsendes midt i 2016

Selvom forsvarschef anbefaler mindst et års pause til de danske kampfly, regner Carl Holst med ny mission

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Danmark skal næste år være klar til at sende kampfly af sted på nye bombetogter mod Islamisk Stat i Irak. Og meget tyder på, at udsendelsen kan ske i midten af 2016, selvom der ikke er truffet en endelig beslutning endnu.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Carl Holst (V), som tirsdag besøger det danske F-16 bidrag, der flyver fra Al Jaber-flybasen i Kuwait.

- Man kan godt forestille sig, at man skal vente til medio 2016 eller deromkring. Der er ikke taget stilling til, hvornår vi skal vende tilbage, siger Carl Holst.

Han forventer, at de øvrige lande i den internationale operation kaldet "Operation Inherent Resolve" i midten af 2016 vil bede Danmark om igen at vende tilbage til Kuwait med kampfly.

Udmeldingen kommer, efter at forsvarschef Peter Bartram tirsdag har anbefalet, at de danske F-16-piloter og mandskabet omkring dem som minimum bør få en pause på et år fra krigen mod Islamisk Stat i Irak.

Anbefaler et års pause

Forsvarschefen deltager tirsdag i besøget i Kuwait. Under besøget siger Peter Bartram:

- Min militære anbefaling går på, at man nok skal bruge i omegnen af et år, minimum, for at være klar igen, siger Peter Bartram.

- Helt grundlæggende er Flyvevåbnet dimensioneret til at kunne udsende de her flybidrag i 12 måneder over en tre-årig periode. Det er det, vi er skruet sammen til. Så helt naturligt vil enhver struktur blive presset, hvis den skal levere mere, siger han.

Han understreger, at Forsvaret kan levere det, der måtte blive ønsket politisk. Men man skal huske, at Forsvarets evne til også at kunne levere på andre fronter kan blive påvirket, forklarer han.

5 kommentarer
Vis kommentarer