Annonce:
Annonce:

Carl Holst fedtet ind i ny sag: Region brugte 827.000 kroner på direktør-fnidder

Region Syddanmark brugte 827.000 kroner på advokater for at udrede tvist mellem to topdirektører under Carl Holsts tid som regionrådsformand. Carl Holst nægter ansvar

Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
Annonce:
Følg Politik

Situationen mellem to topdirektører i Region Syddanmark var så sprængfarlig, at den politiske ledelse med Carl Holst (V) i spidsen valgte at få en advokat ind over til at rede trådene ud. Det kostede i sidste ende regionen 827.000 kroner. Det skriver fyens.dk.

Ifølge mediet fremgår det af en fortrolig orientering fra regionsdirektør Jane Kraglund til Regionsrådets 41 politikere.

Carl Holst fik personlig sproghjælp for 133.000 kroner

Carl Holst fik kørsel til Venstre-møder betalt af regionen

Striden mellem de to direktører, sundhedsdirektør Jens Elkjær og daværende regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, handlede om en generationsskifte-aftale, som Jens Elkjær ønskede. En sådan aftale ville blandt andet give sundhedsdirektøren 15 procent af årslønnen i ekstra tillæg samt bedre pension.

Annonce:

Det var ikke en aftale, Mikkel Hemmingsen ville skrive under på. Fyens.dk skriver, at krigen mellem de to efterfølgende eskalerede så voldsomt, at regionen så sig nødsaget til at hyre advokatbistand af to omgange i henholdsvis 2013 og i 2014, fordi de ikke ville begrave stridsøksen. I sidste ende endte Jens Elkjær med at få sin generationsskifte-aftale.

- På grund af store uenigheder om grundlaget for forhandlingerne og samarbejdsproblemer i øvrigt, vurderer Carl Holst, at det var nødvendigt at anvende ekstern bistand, skriver Jane Kraglund blandt andet i orienteringen ifølge Fyens.dk.

Over for mediet erkender Carl Holst, at han ansatte advokaten til at forhandle en generationsskifte-aftale på plads i april 2014, men at han nægter at tage ansvar for de beløbsstørrelser, der står i Jane Kraglunds fortrolige orientering til regionsrådets politikere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: